FEDERATIA ROMANA de GIMNASTICA a intrat in vizorul DNA

Federatia Romana de Gimnastica (FRG) s-ar afla in vizorul procurorilor anticoruptie, care instrumenteaza un dosar despre presupuse fapte de ABUZ in SERVICIU. Totul a plecat de la EXCLUDEREA unei tinere GIMNASTE din lotul olimpic al Romaniei, informeaza jurnalistii de la Libertatea.

Silvana Peng, mama gimnastei ASIANA PENG, a depus o plangere la DNA care ii vizeaza pe unii dintre antrenori, dar si pe sefii federatiei, scrie Libertatea. “E un dosar la DNA, ABUZ in SERVICIU. Am dovezi. Daca in Romania n-o sa-mi gasesc dreptate, merg mai departe. Lupt pentru drepturile Asianei, pentru dreptatea ei, pentru banii care i s-au mancat din indemnizatie”, a spus Silvana Peng.

Pe langa DNA, mama gimnastei ASIANA PENG a depus o plangere si la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, acuzandu-i pe antrenori si pe sefii forului roman ca i-au discriminat fiica din cauza originii chineze a tatalui sau. “E o sesizare din partea familiei, pentru rasism si rele tratamente aplicate copilului meu. E rasism in sport, domnule! Presedintele Adrian Stoica n-a fost prezent, dar va trebui sa fie la urmatorul termen, pe 3 mai”, a mai spus mama sportivei ASIANA PENG pentru jurnalistii de la Libertatea.

Silvana Peng se afla intr-o disputa deschisa cu Federatia Romana de Gimnastica dupa ce fiica ei a fost scoasa din lotul olimpic si trimisa sa se pregateasca la Deva, alaturi de junioare. Femeia considera ca ASIANEI PENG i s-a facut o nedreptate si acuza o serie de nereguli majore atat la lotul national, cat si la Federatie.

Sursa foto: realitatea