Federatia Sanitas solicita o CRESTERE cu 10 la suta a SALARIILOR din sanatate si asistenta sociala

Federatia Sanitas a cerut, joi, intr-o intalnire cu reprezentantii mai multor ministere, contract colectiv de munca pe sector sanitar si activitati sanitar veterinare si CRESTEREA cu 10 la suta a SALARIILOR din sanatate si asistenta sociala, amenintand ca in caz contrar va declansa proteste.

Prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat ca sindicalistii s-au intalnit, joi, cu reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV), Ministerului de Finante si cu ministrul pentru Dialog Social si au discutat trei dintre revendicarile Sanitas: contract colectiv de munca pe sector, MAJORAREA SALARIILOR pentru personalul medical si pentru angajatii din asistenta sociala.

Marius Sepi a precizat ca s-a solicitat transformarea de urgenta a contractului colectiv de munca pe grup de unitati in contract colectiv de munca pe sector sanitar si activitati sanitar-veterinare, data limita pana la care se asteapta rezolvarea acestei probleme fiind 10 iunie.

Citeste si: Sindicalistii din SANATATE cer cresterea SALARIILOR cu 50 la suta

Cea de-a doua solicitare a Federatiei Sanitas a vizat CRESTEREA DE URGENTA A VENITURILOR personalului din sanatate cu cel putin 10 la suta, sindicalistii solicitand ca aceasta masura sa fie luata in special pentru cei cu venituri mici.

Aceeasi solicitare, de MAJORARE SALARIALA cu 10 procente, s-a facut si pentru domeniul asistentei sociale, unde sunt cele mai mici salarii.

“Am cerut ca aceste masuri sa fie un prim pas de REASEZARE A SALARIILOR, tinand cont ca in ultimii patru-cinci ani salariile lor nu au mai crescut sau au fost taiate. Ceea ce noi am transmis azi sunt dorintele colegilor. Peste 500 de lideri de sindicat Sanitas au cerut imperios sa facem aceste trei solicitari. Avertizam ca, in caz contrar, luam in calcul posibilitatea de a declansa actiuni de protest in aceasta vara”, a spus prim-vicepresedintele Sanitas, citat de Mediafax.

Citeste si: MEDICII solicita asigurarea unor SALARII DECENTE, “albe”, “la vedere” si impozabile

El a precizat ca ministrul pentru Dialog Social si-a asumat rezolvarea primei solicitari, iar Ministerul Sanatatii urmeaza sa transmita saptamana viitoare Ministerului de Finante toata documentatia pentru a se putea face o evaluare a numarului de persoane care ar trebui sa beneficieze de MAJORARI SALARIALE si a impactului financiar.

“Consider, in conditiile in care vedem aproape in fiecare zi cazuri de coruptie, ca in cadrul aceluiasi buget existent este posibila o CRESTERE A VENITURILOR cu 10 la suta si suntem dispusi sa ajutam sistemul si Ministerul Sanatatii sa reorganizam activitatea unor spitale neperformante”, a spus Sepi.

El a mai aratat ca pentru asistenta sociala s-a solicitat MMFPSPV sa transmita o circulara catre presedintii de consilii judetene, pentru ca acestea, in cel mult o saptamana, sa transmita salarizarea din asistenta sociala, pentru ca Ministerul de Finante sa vada cate persoane ar trebui sa beneficieze de MAJORARE si care este impactul bugetar.

Sursa foto: cugetliber.ro