Federatiile sindicale din Educatie cer o intalnire cu premierul VICTOR PONTA, pe tema majorarilor salariale

Sindicalistii din Educatie i-au solicitat premierului VICTOR PONTA o intalnire, in regim de urgenta, pentru a discuta despre majorarile salariale suplimentare pentru personalul din invatamant, potrivit unui comunicat, citat de Agerpres. 

Potrivit acestora, cresterile salariale ”se impun a fi acordate in cel mai scurt timp, fara a fi conditionate de adoptarea legii unice de salarizare”.

”Dupa majorarile substantiale acordate inaltilor demnitari si cele anuntate pentru Sanatate, se impune ca reprezentantii Guvernului sa regandeasca, impreuna cu sindicatele, calendarul cresterilor salariale stabilit prin Acordul semnat anul trecut, conform caruia salariile ar urma sa creasca cu 34% pana la finalul anului 2017. Acest procent de 34%, fata de cel de 100% promis a se acorda salariatilor din Sanatate tot pana la finalul anului 2017, ar crea o nedreptate inacceptabila si un dezechilibru major intre cele doua domenii strategice”, se arata in comunicatul citat.

CITESTE SI: PROFESORII ameninta cu PROTESTE de AMPLOARE dupa ce Guvernul a decis sa majoreze doar salariile medicilor

Reprezentantii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant au anuntat miercuri ca Executivul trebuie sa se astepte la proteste de amploare, daca nu va face efortul de a gasi, in cel mai scurt timp, o solutie de majorare suplimentara a salariilor din Educatie.

CITESTE SI: VICTOR PONTA, DESPRE SALARIILE POLITISTILOR SI PROFESORILOR: DEOCAMDATA SE POATE DOAR PENTRU MEDICI

Cererile sindicalistilor vin dupa ce, premirul VICTOR PONTA a anuntat marti ca salariile personalului sanitar vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie. 

Sursa foto cronicadefalticeni