FEDERICA MOGHERINI: UE va reexamina strategia fata de RUSIA la 17 noiembrie

Tarile europene vor examina din nou strategia lor fata de Rusia la 17 noiembrie, dupa ce alegerile organizate la 2 noiembrie de separatistii prorusi in estul Ucrainei au transmis un semnal ‘foarte negativ’, a declarat joi sefa diplomatiei europene, Federica Mogherini, care se afla intr-o vizita la Varsovia.

Viitoarea reuniune a ministrilor de externe ai UE ‘va avea loc in 10 zile si trebuie sa vedem clar ceea ce se petrece pe teren de aici incolo’, a afirmat Federica Mogherini dupa intrevederea avuta cu ministrul polonez de externe Grzegorz Schetyna, dupa cum relateaza AFP.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU a discutat cu FEDERICA MOGHERINI pe marginea sprijinului UE pentru R.Moldova 

‘Pretinsele alegeri au fost un semnal foarte negativ, situatia din teren este extrem de grava, sunt morti (…) Trebuie sa discutam actiunile pe care noi trebuie sa le angajam la nivel politic, pentru a sti ce forma de dialog si ce canal politic (de comunicare) dorim sa stabilim si ce strategie sa adoptam’, a adaugat oficialitatea europeana.

CITESTE SI: MOGHERINI: Tarile din estul Europei trebuie sa fie asigurate de angajamentul NATO de a le apara 

Federica Mogherini a ales sa efectueze in Polonia prima sa vizita oficiala intr-o tara a Uniunii Europene in calitate de Inalt reprezentant al UE pentru afaceri externe si politica de securitate, o alegere foarte apreciata la Varsovia. Inainte de intalnirea cu ministrul Grzegorz Schetyna, ea a avut convorbiri cu presedintele Bronislaw Komorowski. Dupa vizita la Varsovia, Mogherini se va deplasa la Roma.

Sursa foto: bbc.co