Felix Baumgartner – Duminica, Felix Baumgartne va sari in gol de la 37 de km

Felix Baumgartner si-a amanat din nou saltul din stratosfera. Dupa mai multe incercari amanate din cauza conditiilor meteo nefavorabile, austriacul va incerca sa sara duminica, au anuntat organizatorii, citati de Mediafax.

Austriacul Felix Baumgartner se pregateste de cinci ani pentru acest maret salt, care fusese initial programat sa aiba loc luni, apoi a fost amanat pentru marti, apoi pentru joi si, cel mai recent, pentru duminica.

Pentru a-si vedea visul indeplinit, Felix Baumgartner va decola intr-o capsula transportata de un balon cu heliu. Pana acum, conditiile meteorologice i-au fost potrivnice. Temperaturile prea mici si vantul prea puternic au impiedicat decolarea balonului.Felix Baumgartner va trai nebunia vietii lui, in incercarea de a-l intrece pe Joe Kittinger, care a sarit de la 30.000 de metri.

De origine austriaca, Felix Baumgartner va incerca sa fie prima persoana care atinge viteza sunetului in cadere libera. Iar viata lui va depinde de costumul care il va proteja in cadere.O mini-capsula spatiala il va duce pe Felix Baumgartner la 37.000 de metri deasupra pamantului de unde va sari apoi in gol.

Toata experienta va fi filmata de 15 camere astfel ca intregul eveniment sponsorizat de Red Bull va fi transmis in direct, inclusiv in Romania, pe sport.ro.