Felix Baumgartner va sari joi din stratosfera si va ajunge pe Pamant cu viteza sunetului

Felix Baumgartner va incerca, joi, sa sara de la 37.000 de metri, dupa ce pana acum a avut patru tentatative amanate din cauza conditiilor meteo.

Dupa ce va sari din stratosfera, Felix spera ca va atinge o viteza de 1100km/h, intr-un mediu teribil unde nu exista presiune a aerului, iar temperatura scade pana la -50 de grade Celsius.Daca vremea va fi de partea lui, atunci Felix Baumgartner va trai nebunia vietii lui, in incercarea de a-l intrece pe Joe Kittinger, care a sarit de la 30.000 de metri.

De origine austriaca, Felix Baumgartner va incerca sa fie prima persoana care atinge viteza sunetului in cadere libera. Iar viata lui va depinde de costumul care il va proteja in cadere.

O mini-capsula spatiala il va duce pe Felix la 37.000 de metri deasupra pamantului de unde va sari apoi in gol.Toata experienta va fi filmata de 15 camere astfel ca intregul eveniment sponsorizat de Red Bull va fi transmis in direct, inclusiv in Romania, pe sport.ro.

In joc sunt 4 recorduri mondiale: saritura cu parasuta de la cea mai mare altitudine, cel mai inalt zbor cu balonul, depasirea vitezei sunetului si cea mai indelungata cadere libera !Pentru stabilirea recordurilor, Felix va urca 3 ore si se va intoarce pe Pamant in doar 5 minute.