FELIX BAUMGARTNER VIDEO. SARITURA LUI FELIX BAUMGARTNER

FELIX BAUMGARTNER A SARIT DE LA PESTE 39.000 DE METRI! A FOST O SARITURA REUSITA, ASTEPTATA CU SUFLETUL LA GURA DE INTREAGA PLANETA. Saritura lui Felix Baumgartner din stratosfera a avut loc duminica, de la 18.30, dupa mai multe amanari din cauza conditiilor meteo.

Decolarea balonului care transporta capsula in care se afla Felix Baumgartner a avut loc cu succes, la ora stabilita!

UPDATE Marti, ora 10.30: Saritura supersonica a lui Felix Baumgartner a inregistrat un record de vizualizari pe Youtube: peste 8 milioane de streamuri live Conform masuratorilor, Felix Baumgartner a depasit viteza sunetului in cadere libera

.Luni, ora 14.00: FELIX BAUMGARTNER a declarat, in cadrul conferintei de presa organizata la cateva ore dupa ce a sarit din spatiu, ca in momentele in care s-a aflat sus, nu s-a putut gandi decat cum sa se intoarca acasa cu viata, nici pe departe la doborarea unui record sau la obtinerea unor date stiintifice.

Felix a adaugat ca in momentul in care te afli pe acoperisul lumii, devii mult mai umil. “Permiteti-mi sa va spun un lucru: atunci cand te afli pe acoperisul lumii, devii mult mai umil. Nu te mai gandesti la doborarea unor recorduri, nici la obtinerea unor date stiintifice – singurul lucru pe care ti-l doresti atunci este sa te întorci acasa in viata”, a spus austriacul.

Felix Baumgartner a adaugat ca la un moment dat a fost pe punctul de a-si anula misiunea, întrucat vizorul castii de protectie pe care o purta în timpul saltului se aburise.Datele preliminare arata ca Felix Baumgartner a reusit sa depaseasca viteza sunetului in cadere libera: 1.342,8 kilometri/ ora.

Ora 21.17: Aplauze, Felix Baumgartner a aterizat cu bine! Felix cade in genunchi!!! Primul care a ajuns a fost fotograful! Impresionant!

Ora 21.16: Felix Baumgartner si-a deschis vizorul, probabil a simtit nevoia sa respire pe cont propriu. Un elicopter este pe urmele sale pentru a-l recupera imediat!

Ora 21.15: Oficial, recordul a cazut! Insa va trebui sa asteptam inregistrarile pentru a afla daca a atins viteza sunetului.

Ora 21.14: Felix Baumgartner ar trebui sa ajunga la sol! Felix are nevoie de indicatii! Felix Baumgartner este aproape de aterizare!!!!!

Ora 21.12: Parasuta a fost deschisa!!!! Cei de la sol il aplauda! S-a deschis mult mai devreme, insa important este ca Felix Baumgartner este bine!

Ora 21.10: Felix Baumgartner are 2 minute de cadere libera. Felix este constient! A vorbit! A spus ca i se abureste vizorul!

Ora 21.09: Felix Baumgartner este doar un punct in obiectiv! Baumgartner a depasit viteza sunetului. Sunt probleme cu Felix, se invarte in aer. Acum si-a recuperat pozitia si s-a echilibrat! E de 1 minut si jumatate in cadere libera! Familia si mama sa il aplauda!!! Au lacrimi de fericire, Felix a trecut de cel mai greu moment!

Ora 21.08: FELIX BAUMGARTNER A SARIT!!!!!!!!!!!! De la 39.000 de metri altitudine. Pentru aceasta saritura s-a pregatit 7 ani! Mai are doar 10 minute oxigen!

Ora 21.05: S-a deschis usa! Felix Baumgartner va sari in cateva clipe! Felix si-a pozitionat picioarele. Scaunul este dat in fata iar Felix va parasi in cateva clipe capsula.

Ora 21.03: Felix Baumgartner a ajuns la 38.000 de metri. Capsula incepe sa coboare. Cand va ajunge la altitudinea potrivita, se va deschide usa si Felix va putea sari.

Ora 21.01: Momentan nu se deschise usa din cauza altitudinii. Trebuie sa ajunga la altitudinea potrivita pentru a se deschide usa.

Ora 21.00: Felix Baumgartner se afla acum la 39.000 de metri. Capsula este aproape de presiunea de afara. Depresurizarea s-a desfasurat fara probleme. Saltul va avea loc in cateva momente.

Ora 20.59: Felix Baumgartner e mai aproape de ingeri, decat de Pamant!

Ora 20.57: Daca Felix Baumgartner isi va pierde cunostinta in timpul caderii, parasuta se va declansa automat.

Ora 20.55: Felix Baumgartner se afla la aproape 39.000 de metri distanta de sol. Afara e aproape vid! Depresurizarea capsulei are loc in aceste momente. De acum doar costumul il tine in viata!

Ora 20.54: Felix se pregateste sa sara! Sunt imagini in premiera! Nimeni nu a mai trait asa ceva in direct la televizor!

Ora 20.53: Sunt momente care definesc o generatie. Balonul a ajuns la 39.000 de metri. De acum incolo totul depinde de Felix, dupa ultimul pas, asa cum i-a spus mentorul sau.

Ora 20:52: Mama lui Felix Baumgartner asteapta saritura fiului sau cu sufletul la gura!

Ora 20.51: Primele 40 de secunde sunt esentiale in saritura lui Felix Baumgartner. Se presupune ca va atigne viteza sunetului! Se activeaza camerele de pe costum.

Ora 20.49: Felix Baumgartner a inceput procedura de depresusrizare a costumului. Felix a inceput sa coboare, acum a ajuns la o altitudine de 38.700 de metri. Se deschide usa in aceste momente.

Ora 20.47: Felix Baumgartner pare a fi calm. Are 25.000 de salturi la activ. Balonul a depasit inaltimea de 38.000 de metri! Stratosfera ajunge pana la 50.000 de metri! Balonul se duce spre 40.000 de metri!

Ora 20.42: Felix se pregateste sa decupleze centura! Saritura sa este transmisa in direct in peste 50 de tari. O planeta intreaga urmareste cu emotie saritura austriacului. 38.285 de metri pare a fi inaltimea de la care va sari Felix Baumgartner!!!! Balonul continua insa sa urce si se apropie de 37.500 de metri.

Ora 20.41: Convorbirea dintre Felix si staff-ul de la sol nu mai este publica. Felix a trecut de inaltimea de 37.000 de metri!!!

Ora 20.40: Ne pregatim sa urmarim momentul istoric! Felix Baumgartner se afla in continuare in capsula. INCEPE NUMARATOAREA INVERSA!

Ora 20.35: Felix Baumgartner se indreapta spre distanta pe care si-a propus-o. Austriacul a depasit deja propriul record mondial, a ajuns cu balonul la peste 35.000 de metri. Felix urca cu un metru pe secunda. Capsula va fi recuperata dupa ce Felix va ajunge cu bine la sol. Felix se afla deja de mult in stratosfera.

Ora 20.11: Cel care va indica exact punctul de pe harta unde va ateriza Felix Baumgartner va primi un ceas. Doi oameni au murit incercand sa sara de la o inaltime de peste 33.000 de metri!

Ora 20.10: In capsula in care se afla Felix Baumgartner exista o sfera alcatuita din fibra de sticla. Sase metri este diametrul capsulei. In afara capsulei in acest moment sunt minus 33 de grade. Austriacul se afla acum la peste 28.000 de metri.

Ora 20.06: Costumul l-a ingreunat pe Felix Baumgartner. Cantareste 118 kg cu tot cu costum, casca si unitatea de pe piept. In acest moment se afla la o inaltime de 27.000 de metri.

Ora 20.00: In New Mexico, Felix Baumgartner a pus pariu cu cerul! A ajuns aproape de 26.000 de metri. In pregatiri, el a sarit de la putin peste 24.000 de metri. Sunt patru recorduri mondiale, este o incercare de a fi primul om care atinge viteza sunetului in cadere. Posibil sa atinga o viteza mai mare de atat. Putin peste 5 minute ii vor trebui lui Felix Baumgartner sa coboare. Costumul sau este presurizat in acest moment. Ramane de vazut ce se va intampla atunci cand Felix va atinge viteza sunetului. Temperatura in afara capsulei si-a mai revenit de la minus 65 de grade, acum este de minus 44 de grade. In capsula sunt aproximativ 13 grade.

Ora 19.47: Felix Baumgartner se afla la o inaltime de aproape 22.000 de metri. Emotii pentru austriac!

Ora 19.15: Urca foarte repede Felix Baumgartner, la un moment dat va fi o incetinire. Imagini spectaculoase se vad din capsula austriacului. Acum sunt minus 65 de grade in afara capsulei.

Ora 19.10: Felix Baumgartner se afla la aproape 14.000 de metri, inaltime la care fara echipamentul adecvat si fara oxigen, un om ar putea sa supravietuiasca doar 14 secunde. In acest moment, in capsula se afla 26 la suta oxigen.

Ora 19.03: Capsula in care se afla Felix Baumgartner a depasit inaltimea de 10.000 de metri. La inaltimea de peste 19.000 de metri, corpul uman nu ar rezista fara presurizare.

Ora 18.53: Felix Baumgartner se afla la o inaltime de aproape 8.000 de metri. Meteorologi, astronauti, fizicieni si doctori fac parte din armata de oameni ai lui Felix Baumgartner.

Ora 18.48: Felix Baumgartner se apropie de 7.000 de metri. Din fericire, vremea a tinut pana acum cu austriacul. La aceasta inaltime, vantul nu ar trebui sa-i mai puna probleme. Foarte important va fi momentul desprinderii. In momentul sariturii, Felix va avea mainile pe langa corp, cu capul in jos, ceea ce va fi foarte periculos si se va afla doar la mana tehnicii. Nu trebuie sa uitam ca se afla in capsula de peste 4 ore!!!

Ora 18.43: Echipamentul lui Felix Baumgartner costa mult peste cel al unui astronaut NASA. Acum se schimba informatii despre presiune sau nivelul de oxigen din capsula. Dialogul dintre Felix si cei de la sol este sustinut pentru ca austriacul sa ramana concentrat pe ce are de facut. Felix a ajuns acum la o inaltime de aproape 5.000 de metri.

Ora 18.37: Familia si prietenii lui Felix Baumgartner urmaresc cu emotie de la sol saritura extrema a austriacului. Felix a ajuns la 2800 de metri. De precizat ca Felix nu are timp sa se desfaca din harnasament si sa sara, daca se intampla ceva neprevazut. De precizat ca Felix a mai sarit de la inaltimea de 24.000 de metri.

Ora 18.32: Balonul a ridicat capsula in care se afla Felix Baumgartner. Iata ca saritura austriacului va avea loc. DECOLAREA A FOST UN SUCCES!

Ora 18.27: Felix Baumgartner se pregateste de marea experienta a vietii lui. Capsula in care se afla Felix se pregateste de decolare.

Ora 16.53: Saritura din stratosfera a lui Felix Baumgartner a fost amanata undeva pe la ora 18.00. Vezi LIVE VIDEO la finalul acestui articol.

Ora 16.50: Felix Baumgartner spunea ca cel mai frica ii este sa adoarma inainte de salt.

Ora 16.30: Saltul din Cosmos a lui Felix Baumgartner a fost reprogramat la ora 16:45. 300.000 de oameni urmaresc acest eveniment pe Facebook. Ar fi cel mai nebunesc eveniment al anului! Un mare pericol pentru Felix va fi momentul in care va sari din capsula. Daca costumul nu va face fata altitudinii, atunci Felix ar putea fi in pericol, mai ales ca cea mai optimista prognoza arata ca vor fi minus 56 de grade Celsius.Mondo News te tine la curent cu ultimele noutati legate de saritura supersonica a lui Felix Baumgartner, care va trai nebunia vietii lui, in incercarea de a-l intrece pe Joe Kittinger, care a sarit de la 30.000 de metri. Felix Baumgartner va fi transportat la o inaltime de 37.000 de metri de o mini-capsula spatiala, de unde va sari apoi in gol si va cobori pe Pamant cu viteza sunetului.Austriacul Felix Baumgartner se pregateste de 5 ani pentru saritura din stratosfera. Programata initial pentru luni, saritura a fost amanata pentru marti, apoi pentru joi si, cel mai recent, pentru duminica.Amanarile de pana acum au fost necesare deoarece temperaturile prea mici si vantul prea puternic impiedica decolarea balonului.Teribila experienta va fi filmata de 15 camere astfel ca intregul eveniment sponsorizat de Red Bull sa fie transmis in direct.