Femeia care a devenit avocat, o premiera istorica in Arabia Saudita

Bayan Al Zahran este prima femeie din istoria Arabiei Saudite care a primit dreptul de a deveni avocat, o premiera in aceasta tara.

Femeia care a devenit avocat, o adevarata premiera in Arabia Saudita, se numeste Bayan Al Zahran si reprezinta o deschidere spre nou in aceasta tara, urmand ca alte trei persoane de sex feminin sa obtina acest statut in decursul saptamanii viitoare.

“Acesta este unul dintre drepturile care ni se cuvin, si pe care l-am obtinut conform tuturor normelor juridice. Dupa cum stim cu totii, tatal nostru, si cel mai mare sustinator al drepturilor noastre, Regele Abdullah, este cel care ne-a dat dreptate si care ne-a luminat drumul catre viitor, oferindu-ne posibilitatea de a ne servi tara mult iubita”, a declarat Al Zahran, scrie ziare.com. Totodata, ea a subliniat ca nu vor exista deosebiri intre statutul si actiunile avocatilor de sex masculin si feminin.

Regatul Arabiei Saudite, cel mai conservator stat musulman, a implementat in ultimii doi ani mai multe politici privind drepturile femeilor, venite ca urmare a presiunilor atat externe, cat mai ales interne, pe fondul protestelor din cadrul Primaverii Arabe.

Sursa foto: femeiastie.ro