Femeia cu FATA de CATAR! Povestea INCREDIBILA a celei mai URATE FEMEI din ISTORIE

Povestea incredibila a femeii cu fata de catar. Grace McDaniels, cunoscuta ca fiind cea mai urata femeie din lume, a dus o viata normala, in ciuda malformatiei care i-a desfigurat chipul.

Femeia cu fata de catar a calatorit mult, a avut un loc de munca la circ, a participat la diverse spectacole printre care si cel numit “spectacolul ciudatilor”, a fost casatorita si a avut un baiat (vezi foto interior).

Grace McDaniels a suferit de sindromul Sturge–Weber, o boala congenitala rara, de natura neurologica si dermatologica. Apartine unui grup de afectiuni denumit facomatoze, caracterizate prin boli ale sistemului nervos si ale pielii. Aceste simptome apar in corelatie, deoarece, din punct de vedere embriologic, pielea si sistemul nervos se dezvolta din aceeasi foita embrionara, ectodermul.

Din cauza afectiunii, femeia a fost poreclita “fata de catar” si era cunoscuta drept cea mai urata femeie din lume.  Chiar si asa, Grace McDaniels a avut o viata frumoasa. Datorita mintii ascutite si personalitatii sale, aceasta a primit numeroase cereri in casatorie, insa doar un barbat a reusit sa-i topeasca inima.

Cei doi au urmat cursul firesc al vietii, s-au casatorit si au avut impreuna un copil. “Duc o viaţă normală, prefer să fiu casnică, să mă îngrijesc de casă, dar lumea spectacolelor este solicitantă, însă dinamică şi energică”, povestea Grace McDaniels intr-un interviu acordat in presa vremii.

Sursa traducere: wowbiz.ro