Femeia sfasiata de caini in Obor a fost identificata. Legistii au stabilit si cauza decesului

Femeia muscata de caini in timp ce agoniza in plina coma alcoolica, intr-un parculet de langa Piata Obor, a fost, in sfarsit, identificata, scrie ziarulring.ro.

In documentele criminalistilor si legistilor, femeia sfasiata de caini intr-un parculet aflat la cateva sute de metri de cladirea Primariei Sectorului 2, a fost inregistrata ca necunoscuta. Aceasta s-a intamplat imediat dupa ce cadavrul ei a fost ridicat de oamenii legii: intr-o joi, in urma cu aproximativ doua saptamani. Si multe zile dupa aceea tot despre o persoana necunoscuta sau neidentificata a fost vorba.

Evident, s-au facut tot felul de verificari atat judiciare (in bazele de date), cat si investigative (prin audieri de martori: toti boschetarii din zona, pietari si precupete din Obor, gardieni, vecini din cartier). Pana la urma, cei de la Institutul National de Medicina Legala (INML) “Mina Minovici” s-au trezit cu o ruda din nordul Moldovei care a identificat-o pe femeie.

Citeste si: Femeia gasita moarta in zona Obor avea o alcoolemie foarte mare. Cauza decesului va fi stabilita in 3 luni

“A venit o ruda la INML si a identificat-o. E din Suceava. Se numeste Vasiuta Voicu si este nascuta in 1967. Deci avea 47 de ani. Macar aici a fost aproximata corect varsta”, a declarat o sursa din ancheta, demna de incredere.

In acest caz grav, problema cea mai mare este legata de o legatura directa intre atacul cainilor si moartea victimei. Este evident ca femeia a fost muscata in timp ce era in viata, dar nu este demonstrat ca femeia a avut un soc algic (de durere) sau hemoragic care sa-i fi produs moartea. Pe certificatul medico-legal (“certificatul medical constatator al decesului”) s-a trecut, la rubrica afectiune morbida, “axfixie mecanica-aspirant gastric traheo-bronsic”, iar la cauza s-a trecut “intoxicatie etilica”.

Asta nu inseamna ca raportul medico-legal, un document mult mai complex, care se va emite in urma analizelor si investigatiilor medico-legale, va spune, cuvant cu cuvant, acelasi lucru. Dar nici nu poate sa se departeze foarte mult de acest document oficial care constata decesul.

Sursa foto: libertatea.ro