Femeile hiperactive sexual, deliciu sau povara?

Multi cred ca hipersexualitatea este o caracteristica exclusia a sexului barbatesc insa cunoscatorii acestui subiect stiu foarte bine ca aceasta „boala” este raspandita si in randul femeilor care nu isi inchipuie viata de cuplu fara o viata sexuala foarte activa.

Studiile de specialitate au demostrat faptul ca 3% dintre femei sunt hipersexuale, prin traducere insemnand ca dorintele lor sexuale depasesc cu mult limitele inregistrate in cazul unei femei normale din punctul de vedere al activitatii sexuale.

CITESTE SI: Vrei sa faci sex ore in sir? Incearca sexul tantric!

Desi la prima vedere nu este un procent foarte ridicat, rezultatele demonstreaza ca numarul femeilor hipersexuale il egaleaza pe cel al barbatilor care inregistreaza aceeasi disfunctie, lucru surprinzator de vreme ce se credea ca reprezentantii sexului puternic conduc detasat la acest capitol.

Nu exista nicio sansa ca rezultatele sa fie gresite caci la ultimul studiu organizat la Medical Universitar Hamburg-Eppendorf, din Hamburg au fost analizate 1.000 de femei tinere.

 

Acestea au fost intrebate cat de des folosesc sexul pentru a gestiona probleme emotionale, daca dorinta lor sexuala este greu de controlat sau daca activitatea sexuala le afecteaza viata de zi cu zi.

Cum se manifesta
„Frecventa masturbarii, consumul de pornografie si numarul partenerilor sexuali sunt mai mari in cazul femeilor hipersexuale, conform masuratorilor noastre“, sustine Verena Klein, coordonatorul studiului, in „Journal of Sexual Medicine“ (Revista de Medicina Sexuala), citata de publicatia britanica Daily Mail.

Specialistul completeaza ca un indiciu foarte clar cu privire la dependenta sexuala il reprezinta activitatile sexuale impersonale, in care femeia nu stabileste legaturi emotionale cu partenerul. Acesta este un „simptom“ mai relevant decat numarul barbatilor cu care o femeie a intretinut relatii intime.

Manifestarile dependentei de sex la femei sunt similare celor intalnite la barbati. O singura deosebire exista, sustin aceiasi cercetatori: femeile hipersexuale tind sa fie si bisexuale. in cazul barbatilor, nu s-a observat o inclinatie catre relatiile homosexuale.

Boala sau doar slabiciune?
Dependenta de sex nu este clasificata de specialisti drept o tulburare mintala, dar Asociatia Americana de Psihiatrie a propus, in urma cu cativa ani, ca ea sa fie introdusa pe lista bolilor sub denumirea de „hipersexualitate“.

CITESTE SI: 6 tipuri de sex pe care fiecare cuplu trebuie sa le incerce. Cum sa iti condimentezi viata sexuala

Specialistii recomanda terapia psiholigica pentru tratarea ei. Asa cum ne-am schimbat perceptia asupra alcoolului, care inainte era privit ca o slabiciune a caracterului, iar acum este o boala pe care o tratam, este pisibil ca si aceasta dependenta sa intre, in curand, in aceeasi categorie.

 

Sursa: hotweek.ro