Fenechiu afla astazi decizia finala in dosarul Transformatorul

Relu Fenechiu

Zi decisiva pentru Relu Fenechiu. Fostul ministru al Transporturilor va afla, joi, decizia finala in dosarul Transformatorul, in care risca pana la 15 ani de inchisoare. Completul de cinci  judecatori ai ICCJ l-a condamnat in prima instanta la 5 ani de inchisoare cu executare, decizia fiind aceeasi si pentru fratele sau, Lucian Fenechiu.

La ultimul termen judecat in urma cu doua zile, Fenechiu a cerut achitarea, sustinand ca este nevinovat. In schimb, procurorii au cerut majorarea pedepselor.

Fostul ministru al Transporturilor a fost si marti la Curtea Suprema de Justitie, insa s-a amanat pentru astazi luarea unei decizii. La Curtea Suprema de Justitie, Fenechiu le-a spus jurnalistilor ca nu este deloc optimist cu privire la decizia in dosarul in care este cercetat.

Vezi aici ce a declarat Fenechiu despre probele pe care le detine in dosarul Transformatorul

“Nu mai sunt optimist. Eram optimist daca in acest dosar se admiteau probele. Eu nu am auzit niciodata sa se stabileasca un prejudiciu fara sa existe expertiza. Avocatii mei sunt blazati pentru ca mi-au spus clar ca nu au de ce sa ma apere. Ei spun ca asupra mea sunt speculatii si pe speculatii nu au cum sa ma apere”, a declarat liberalul.

Relu Fenechiu a mai spus ca ar fi putut sa aiba sanse sa dovedeasca faptul ca nu este vinovat, daca i-ar fi fost admise toate probele. “Nu inteleg de ce niciunul din documentele depuse de mine nu au fost considerate necesare de instante. Mi-as dori o lista cu 5, 2, 10 probleme pe care le considera ilegalitati ca sa pot pune probe pe masa”, a mai afirmat Relu Fenechiu.

Fostul ministru trebuia sa se prezinte luni la ultimul termen din cadrul procesului, dar avocatii sai au comunicat instantei ca acesta nu a putut veni in Bucuresti din cauza vremii dificile. “Am ajuns pana la Tecuci”, si-a justificat Fenechiu neputinta de a ajunge luni in Bucuresti. “Astazi am venit cu avionul. Sunt pregatit pentru orice sentinta”, a incheiat politicianul liberal.

Relu Fenechiu a fost condamnat pe 12 iulie 2013 de catre un complet al ICCJ la cinci ani de inchisoare cu executare, tot cinci ani primind si fratele sau, Lucian Fenechiu. Liberalul a facut  recurs.