FERIBOT SCUFUNDAT: Directorul companiei maritime a fost ARESTAT

DIRECTORUL companiei maritime sud-coreene proprietara a FERIBOTULUI Sewol, al carui naufragiu a provocat MOARTEA sau disparitia a aproximativ 300 de persoane, a fost ARESTAT joi si urma sa fie pus sub acuzare pentru OMUCIDERE DIN CULPA.

Kim Han-sik, DIRECTOR general al companiei Chonghaejin Marine, a fost ARESTAT la domiciliul sau si urmeaza sa fie inculpat in cursul zilei de joi, a anuntat procurorul.

“Kim este vizat de mai multe capete de acuzare, printre care OMUCIDERE DIN CULPA si incalcarea dreptului maritim”, a declarat procurorul Yang Jung-jin.

Citeste si: PREMIERUL SUD-COREEAN CHUNG HONG-WON SI-A ANUNTAT DEMISIA IN DIRECT, LA TELEVIZIUNE

Seful companiei este considerat complice si se apreciaza ca a permis tacit supraincarcarea FERIBOTULUI, un factor care cel mai probabil a contribuit la naufragiul vasului, potrivit expertilor.

Incatusat si cu fata acoperita, barbatul a aparut in fata camerelor de televiziune, cum s-a intamplat si in cazul celor 15 membri ai echipajului care au supravietuit naufragiului si care au fost ARESTATI.

Capitanul FERIBOTULUI, 14 membri ai echipajului si patru membri din conducerea companiei Chonghaejin Marine au fost arestati de la producerea naufragiului Sewol, la 16 aprilie.

Citeste si: FERIBOT SCUFUNDAT: BILANTUL A AJUNS LA 113 MORTI SI 190 DE DISPARUTI

Vaporul transporta 476 de persoane, dintre care 325 de elevi ai unui liceu de la sud de Seul. Castastrofa a provocat 302 MORTI sau disparuti, dintre care 280 de adolescenti.

Ancheta preliminara a aratat ca numarul persoanelor aflate la bord era de trei ori peste capacitatea recomandata de normele de securitate.

Sursa foto: romaniatv.net