FERIBOT SCUFUNDAT: Nava din COREEA de SUD era pilotata de un SUBALTERN al capitanului

FERIBOTUL care a NAUFRAGIAT miercuri in largul COREEI de SUD cu sute de persoane la bord era PILOTAT de un ofiter subaltern si nu de capitan, in momentul accidentului, a anuntat vineri justitia, relateaza AFP.

“Cel de-al treilea locotenent era la carma in momentul producerii accidentului”, a declarat procurorul general, Park Jae-Eok, in cadrul unei conferinte de presa. “Capitanul nu era la carma”, a adaugat el.

FERIBOT SCUFUNDAT. Capitanul Lee Joon-Seok, criticat dur de rudele celor disparuti pentru ca a parasit nava in timp ce sute de pasageri erau blocati, se afla “in spate”, a adaugat procurorul, fara alte detalii.

Citeste si: NAUFRAGIU FERIBOT: O nava cu 476 de oameni la bord a esuat in largul apelor din COREEA de SUD. UPDATE 

Cauzele ACCIDENTULUI nu sunt cunoscute. Numerosi pasageri sustin ca au auzit un zgomot puternic dupa care FERIBOTUL s-a oprit brusc, ceea ce ar putea insemna ca nava s-a lovit de un obiect imens.

Expertii vorbesc, de asemenea, de posibilitatea ca incarcatura FERIBOTULUI, care transporta 150 de vehicule sa se fi deplasat, dezechilibrand imediat nava. Capitanul a afirmat ca nu s-a lovit de o stanca.

Inconjurat de echipe de televiziune in birourile pazei de coasta, el si-a prezentat scuze joi. “Imi pare intr-adevar rau pentru pasageri, pentru victime si familii”, a declarat el. Parintii liceenilor acuza de incompetenta Guvernul, echipele de salvare si echipajul FERIBOTULUI.

Citeste si: Naufragiat in Pacific, descoperit dupa ce a plutit timp de 16 luni in deriva 

FERIBOT SCUFUNDAT. Pana in prezent au fost gasite 25 de cadavre, potrivit bilantului oferit in cursul noptii de paza de coasta. Dintre cele 475 de persoane care se aflau la bord, dintre care peste 300 de liceeni, 179 au fost salvate. Sunt disparute 271 de persoane.

Circa 500 de scafandri au fost mobilizati la fata locului, dar curentii puternici si vizibilitatea redusa impiedica eforturile de a patrunde in nava cu mai multe punti. Este vorba despre incercarea de a gasi eventuali supravietuitori care s-ar fi putut refugia in buzunarele de aer, o ipoteza care pare din ce in ce mai putin credibila, pe masura ce trece timpul.

Sursa foto: renasterea.ro