Fermele de minare din China s-au închis pentru inspecții fiscale “stricte”

Operațiunile de minare a crypto monedelor din provinciile chineze din Xinjiang și Guizhou au fost suspendate, astfel încât guvernul să poată efectua inspecții fiscale “foarte stricte” și controale de înregistrare. Puterea la fermele de minare a fost oprită pe 5 noiembrie, au declarat surse pentru ziarul local Cong News.

În consecință, fermele de minare au pierdut aproximativ 1 milion de yuani (sau aproximativ 143. 700 dolari) pe zi în perioada “rectificării”. “Acțiunile comune de aplicare au examinat informațiile fiscale ale minelor, fondurile și informațiile despre clienți”, mai scrie Cong News. “Se înțelege că inspecția fiscală a minei este foarte strictă.”

Inspecția fiscală este acum completă, dar nu este clar dacă puterea pentru fermele de minare a fost restaurată încă. “Se înțelege că minele, inclusiv licențele de afaceri, procedurile de alimentare cu curent de ultimă generație și securitatea socială a angajaților, sunt oficial complete”, a declarat Cong News.

Fermele de minare au fost obligate să semneze un acord prin care promiteau că centrele lor de date miniere vor implementa “standarde mai înalte pentru sistemul de afaceri real al companiei”, conform mandatului Departamentului de Securitate Publică al Chinei. De asemenea, fermele au convenit să nu ofere servicii unor clienți care nu respectă aceste reguli.

Shutdown-ul a afectat Bitmain?

Nu este clar cum această oprire a afectat Bitmain, care a desfășurat recent 90.000 de platforme S9 Antminer în regiunea Xinjiang, înaintea Bitcoin Cash, programată pentru 15 noiembrie.

Bitmain – cea mai valoroasă companie de criptare a monedelor din lume – face mișcări pentru a-și menține poziția dominantă pe piață, pe fondul rapoartelor că rivalul său mai mic, Bitfury, are în vedere o ofertă publică inițială în Amsterdam sau Londra încă din 2019.

Această mișcare ar face Bitfury primul mare IPO criptografic listat în Europa, după cum a raportat CCN. Punerea în funcțiune a grupului blockchain din Amsterdam ar putea căuta o evaluare de 3 miliarde dolari până la 5 miliarde de dolari.

În septembrie 2018, Bitmain a depus o ofertă publică inițială în Hong Kong, cu o valoare potențială de până la 3 miliarde de dolari. Bitmain – care este evaluat la 10 miliarde de dolari – este pe cale să înregistreze venituri de 10 miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2018.

Între timp, firma de minare Crypto Coinmint intenționează să investească până la 700 milioane dolari pentru a construi cel mai mare centru de minare din Upstate New York, cu o capacitate de 435 megawați.

Coinmint a investit deja 50 de milioane de dolari până în prezent pentru a transforma o fabrică de topire a aluminiului Alcoa de 1300 de acri în Massena, New York. Noua fermă de minare  cripto va asigura aproximativ 150 de locuri de muncă noi și se așteaptă să fie pe deplin operațională până în iunie 2019.

Vechea fabrică Alcoa a fost închisă în 2014, dar Coinmint a semnat un contract de leasing de 10 ani pentru proprietate, semnându-și încrederea că, în ciuda recentei crize a lui Bitcoin, acesta crede că minarea crypto este aici pentru a rămâne. “Atâta timp cât există retelele de bitcoin, anticipăm că minarea va fi profitabilă”, a spus CTO Coinmint Prieur Leary.