Feroviarii ameninta cu MASURI RADICALE DE PROTEST daca nu se ajunge la un consens

Presedintele Federatiei Miscare Comercial, Gheorghe Fratica, a declarat ca daca dupa protestul de miercuri nu se ajunge la un consens privind incheierea contractelor colective de munca, s-ar putea declansa conflictul de munca, fiind posibile MASURI MAI RADICALE DE PROTEST.

Presedintele Federatiei Miscare Comercial a mai spus ca actiunea de miercuri se doreste a fi un avertisment transmis conducerii CFR si Ministerului Transporturilor, pentru incheierea contractelor colective de munca. Fratica a precizat ca, in ultimii sase ani, salariatii CFR au pierdut peste 30 la suta din venituri, dar si alte drepturi pe care anterior le aveau.

“Speram sa ajungem la un consens, pentru a nu fi obligati sa declansam un conflict de munca”, a spus Fratica, precizand ca acest lucru este luat in calcul si ca s-ar putea ajunge la MASURI MAI RADICALE DE PROTEST.

Fratica a cerut scuze calatorilor, precizand ca sindicalistii au incercat sa anunte marti seara ca trenurile s-ar putea sa nu circule miercuri dimineata, dar si in conferinta de presa din 15 aprilie.

Citeste si: GREVA la CFR: Feroviarii au oprit lucrul. Aproximativ 600 de trenuri nu circula

Liderul sindical a mai spus ca pana in prezent au avut un dialog “destul de bun” cu ministrul Transporturilor, Dan Sova, si ca spera ca acest lucru sa continue, pentru a se finaliza prin incheierea contractelor colective de munca.

Gheorghe Fratica a adaugat ca cei care vor sa isi recupereze banii pentru bilete o vor putea face fara probleme.

Feroviarii au oprit lucrul miercuri dimineata si timp de doua ore circulatia pe calea ferata este blocata, protestul avand loc, potrivit sindicalistilor, in urma esuarii negocierilor privind incheierea unui nou contract colectiv de munca.

Trenurile de calatori aflate in miscare vor fi oprite in prima statie de pe traseu, iar cele care aveau ora de plecare dupa 7.00 vor ramane in statii pana la ora 9.00, cand, treptat, va fi reluata circulatia feroviara.

Citeste si: GREVA CFR: TRENURILE NU VOR CIRCULA DOUA ORE MIERCURI DIMINEATA

Actiunea feroviarilor, prima din acest an, va afecta mii de calatori, iar sute de trenuri aflate in miscare intre orele 7.00 si 9.00 nu vor ajunge la timp la statia finala, din cauza blocarii circulatiei pe calea ferata. In cele doua ore de protest, calatorii vor fi nevoiti sa astepte in gari reluarea circulatiei feroviare sau sa gaseasca alte mijloace de transport.

Presedintele Federatiei Miscare Comercial a spus ca negocierile pentru incheierea noului contract colectiv de munca au esuat, ultima intalnire cu ministrul Transporturilor avand loc marti. El a precizat ca miercuri va mai fi o intalnire cu ministrul, la ora 17.00.

Sursa foto: jurnalul.ro