FESTIN CULINAR, la Targul de Paine din Parcul National

Parcul National din Capitala va deveni in perioada 18–21 septembrie”Satul Painii”, cu ocazia editiei a XIV–a a Festivalului ”Targul de Paine”, organizat ca in fiecare an de Primaria Sectorului 2.

Astfel, bucurestenii sunt invitati sa retraiasca atmosfera de toamna bogata a unui sat si a unui targ traditional romanesc: gospodari din toate zonele tarii veniti in straie specifice, ateliere si expozitii de mestesuguri, mici gospodarii satesti, prezentarea retetelor vechi de sute de ani, obiceiuri (pomul ritual cu paine de nastere, de nunta, de moarte, chemarea ploii, a prosperitatii,  cultul graului), cultura traditionala (cantec, joc, snoave).

Citeste si: Alimentul cel mai consumat de romani, PERICOL pentru sanatate

Painea traditionala facuta pe vatra sau la test la concurenta cu painea de fabrica, placinte, papanasi, cozonaci, turte, bulz si multe altele vor fi prezentate celor dornici sa guste aceste produse autentice, cele mai multe dintre ele fiind ”create la vedere”.

In zilele de sambata si duminica, de la ora 17.00, vor avea loc spectacole folclorice care vor imbogati atmosfera de sarbatoare a festivalului, editia din acest an fiind onorata de prezenta indragitilor interpreti de muzica populara Gelu Voicu si Taraful ”Lautarii” din Teleorman, Ilie Rosu, carora li se vor alatura interpretii Vasilica Bordianu, Maria Popa, Georgel Nuca, Marian Cucu, Victoria Vlase si Constantin Badea.

Ansamblul de dansuri populare “Rapsodia Carpatilor” va invita publicul la traditionalele hore si sarbe romanesti, iar prezentatorul spectacolelor, actorul Dragos Silivestru, va fi amfitrionul unor concursuri surpriza cu premii pentru publicul participant.

Citeste si: PERCHEZITII la mai multe fabrici de PAINE

In toata aceasta atmosfera de sat, pastrand si o nota contemporana, vor fi prezente marile unitati de panificatie, firme particulare, dar si numerosi producatori de vin si tuica, alimente eco.

Programul de vizitare al targului va fi de la 10.00 la 20.00, iar intrarea va fi libera.

Sursa foto: ps2.ro