“FESTITALIA”, un pic de Italia in Bucuresti

Parcul Herastrau va gazdui incepand de miercuri si pana pe 2 iulie cea de-a doua editie a evenimentului “FESTITALIA – un pic de Italia in Bucuresti”.  

Astfel, parcul Herastrau va fi animat timp de o saptamana de muzica, arta, gusturile si culorile Italiei. Potrivit organizatorilor, succesul pe care FESTITALIA l-a avut anul trecut i-a determinat sa continue aceasta experienta si sa creeze un nou prilej de intalnire intre prietenii Italiei, in spiritul traditiei sarbatorilor campenesti italiene, cu momente culturale, artistice, muzicale si gastronomice destinate publicului larg. De data aceasta, festivalul va avea loc la sfarsitul lunii iunie pentru ca participantii sa se poata bucura de serile lungi de vara, dar si pentru a marca inceputul semestrului de presedintie italiana a Uniunii Europene.

Pe scena de la “Roaba de Cultura” din zona restaurantului Pescarus vor urca in cele sapte zile de festival formatia folk Le Ninfe della Tammorra din Napoli, trupa de jazz Il Magnetofono, grupul urban folk Sestomarelli din Milano, duetul Jalisse, dar si Laura Kibelcu o forma originala si fascinanta de teatru (Teatrul Picioarelor, in care „marionetele” sunt parti ale corpului Laurei ce devin creaturi fantastice care incanta publicul, mai ales pe cei mici), Cvartetul Passione, castigatorii concursului International DocMusiContest de la Rieti, editia 2014, acordeonistul George Romanu si faimosul naist Nicolae Voiculet.

Citeste si: Ovidiu Lipan Tandarica si Marius Mihalache, CONCERT EXTRAORDINAR in Piata Regiunilor

In data de 30 iunie, FESTITALIA va gazdui “Eco Fest”, o zi dedicata ecologiei si protectiei mediului inconjurator, avandu-l ca director artistic pe Alfredo Tisocco. Ultima seara va fi dedicata Greciei si grandioasei sale culturi, pentru ca Italia preia de la Grecia presedintia rotativa a Uniunii Europene.

Pe toata durata manifestarii, vor fi deschise chioscuri cu , iar intrarea va fi libera la toate spectacolele.

Citeste si: Absolventii de la UNATC “I.L. Caragiale” isi prezinta productiile de licenta

Deschiderea festivalului va avea loc miercuri de la ora 20.30, cu un concert sustinut de formatia folk Le Ninfe della Tammorra.

Cea de-a doua editie a “FESTITALIA – un pic de Italia in Bucuresti” este organizata de Ambasada Italiei si Institutul Italian de Cultura, in parteneriat cu Centrul de Creatie Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti “CreArt” si Asociatia Green Revolution, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, al Asociatiei Italienilor din Romania si al Ambasadei Greciei si isi propune sa fie, si de aceasta data, o sarbatoare a prieteniei dintre italieni si romani.