FESTIVALUL AMBASADELOR, organizat in premiera in Sectorul 4

Parcurile Lumea si Oraselul Copiilor vor gazdui, in perioada 1–5 septembrie, prima editie a FESTIVALULUI AMBASADELOR, a anuntat joi Primaria Sectorului 4.

Potrivit sursei citate, prin intermediul evenimentului se doreste promovarea multiculturalismului si a dialogului intercultural, cresterea gradului de toleranta si educatie, stimularea voluntariatului si promovarea valorilor romanesti.

Cele 50 de ambasade participante vor prezenta elemente specifice ale culturii statelor pe care le reprezinta, prin organizarea de programe artistice – cantec si dans traditional, prezentare de costume populare, expozitii de arta si fotografii, artizanat.

De asemenea, va mai fi organizat un Festival de Film in aer liber si in salile Palatului Copiilor, dar si un Targ de Specialitati Culinare.

Citeste si: EVENIMENTE dedicate ZILEI EUROPEI, in Capitala

“Ne onoreaza faptul ca parcurile Sectorului 4 au fost alese drept locatie pentru organizarea unui eveniment de o asemenea anvergura. Multumim partenerilor nostri pentru increderea acordata si pentru aprecierile referitoare la modul in care sunt amenajate cele doua parcuri. Ii invitam pe locuitorii Sectorului 4, cat si pe toti bucurestenii, sa ni se alature, pentru a lua contact cu elemente din cultura si traditia statelor participante, cat, in special, pentru a promova cu mandrie valorile nationale”, a declarat primarul Sectorului 4, CRISTIAN POPESCU-PIEDONE.
Citeste si: ZIUA EUROPEI, sarbatorita la METROU

Evenimentul este organizat de Primaria Sectorului 4 sub inaltul patronaj al Presedintiei Romaniei si cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, al Ministerului Educatiei si Cercetarii, al Ministerului Sanatatii, al Institutului Cultural Roman, al Uniunii Cineastilor si al Societatii Romane de Televiziune.

Sursa foto: uae-embassy.ae