FESTIVALUL BRAZILOR DE CRACIUN, la o noua editie

Salvati Copiii Romania a anuntat miercuri lansarea inscrierilor pentru cea de-a 14 editie a FESTIVALULUI BRAZILOR DE CRACIUN, manifestare care are ca scop strangerea de fonduri pentru asigurarea accesului la educatie al copiilor proveniti din medii defavorizate.

Potrivit reprezentantilor Salvati Copiii Romania, organizatia a reusit pana acum sa stranga prin FESTIVALUL BRAZILOR DE CRACIUN aproximativ trei milioane de euro, bani care au fost utilizati pentru asistarea a aproape 20.000 de beneficiari, prin (re)integrarea scolara a copiilor nevoiti sa munceasca si facilitarea accesului la educatie si prevenirea abandonului scolar in randul celor din comunitatile defavorizate.

“Le multumim tuturor celor care au ne-au sprijinit in cadrul editiilor anterioare si invitam companiile interesate de investitia in viitorul acestor copii sa ni se alature si anul acesta. Este o gala caritabila – fanion, in care mondenul, luxul, se imbina cu o cauza cu greutate, careia incercam, inclusiv pe aceasta cale, sa-i gasim rezolvare”, a declarat presedintele executiv al Salvati Copiii Romania, Gabriela Alexandrescu.

Citeste si: Romania, pe PRIMA POZITIE in clasamentul tarilor din Europa cu risc de SARACIE IN RANDUL COPIILOR

Anul acesta, festivalul are o identitate vizuala noua, care aminteste de ilustratiile cu alfabetul limbii romane din vechiul abecedar. “Am folosit aceste imagini ca simbol pentru educatia primara, de baza, la care orice copil din Romania anului 2014 ar trebui sa aiba acces. Realitatea ne arata ca, desi pentru majoritatea copiilor educatia reprezinta o garantie, in tara inca exista mii de copii pentru care mersul la scoala este un deziderat, si nu o certitudine. Vrem sa atragem atentia asupra faptului ca dreptul la educatie este al tuturor copiilor, indiferent de conditia sociala, ca scoala nu este si nu trebuie sa fie un privilegiu si ca organizatia Salvati Copiii este aici ca sa ofere sansele la invatatura cuvenite”, a declarat Mihai Pascu, director de creatie la agentia care a conceput noul visual.

Citeste si: CAMPANIE pentru dotarea spitalui de copii “Grigore Alexandrescu”

FESTIVALUL BRAZILOR DE CRACIUN reuneste la fiecare editie cei mai influenti antreprenori, oameni de business si de media, in scopul strangerii de fonduri pentru sprijinirea proiectelor educationale ale Salvati Copiii Romania. Evenimentul este organizat sub forma unei licitatii speciale de brazi de Craciun, conceputi exclusiv pentru aceasta ocazie de unii dintre cei mai cunoscuti designeri din tara. Creatorii confirmati pentru acest an sunt Doina Levintza, Lena Criveanu, Stephan Pelger, Iris Serban, Rhea Costa, Malvina Cervenschi, Mihnea Ghildus (pentru Dizainar), Carmen Ormenisan, Anca Fetcu (pentru Bucharest Design Center), Ramona Filip, Laura8, Anca Lungu, Alexandru Ghildus, Irina Neacsu, Andreea Badala (pentru Murmur). Anul trecut, brazii au fost licitati cu sume cuprinse intre 700 si 6.300 de euro (foto).

Gala festivalului va avea loc in seara zilei de 4 decembrie, gazda urmand sa fie complex Stejarii Country Club.