FESTIVALUL DAKINO 2015: DESCHIDEREA s-a facut cu o PROIECTIE in PREMIERA NATIONALA

FESTIVALUL DAKINO 2015. Joi, 26 martie, a debutat, in Capitala, cea de-a 24-a editie a Festivalului International de Film DaKINO. Festivalul a inceput cu proiectia, in PREMIERA NATIONALA, a filmului “Still Alice”, regizat de Wash Westmoreland si Richard Glatzer. Pe agenda evenimentului mai sunt incluse si alte productii cinematografice nominalizate la Oscar, printre care “Boyhood” si “Wild”.

FESTIVALUL DAKINO 2015. Lungmetrajul „Still Alice”, regizat de Wash Westmoreland si Richard Glatzer, a deschis joi, 26 martie, cea de-a 24-a editie a Festivalului International de Film DaKINO. Productia, care i-a adus lui Juliane Moore trofeul Oscar pentru „Cea mai buna actrita in rol principal”, a fost proiectata la CinemaPRO din Capitala.

FESTIVALUL DAKINO 2015. Filmul urmareste povestea lui Alice Howland, profesoara de lingvistica renumita si mama a trei copii acum adulti. Alice incepe sa uite cuvinte, iar, dupa ce este diagnosticata cu maladia Alzheimer, relatia ei cu cei din familie trece prin momente dificile. Incercarile ei de a ramane persoana care era inainte sunt infricosatoare, devastatoare, dar si extrem de emotionante, se arata intr-un comunicat remis gandul.

FESTIVALUL DAKINO 2015. Scenaristi si regizori, Richard Glatzer si Wash Westmoreland au devenit cunoscuti pentru „Quinceañera”, film recompensat cu premiul publicului si marele premiu al juriului la Sundance, in 2006. Filmografia lor include, de asemenea, titlurile „The Last of Robin Hood”, cu Kevin Kline, Susan Sarandon si Dakota Fanning, prezentat in premiera la Festivalul International de Film de la Toronto in 2013 si „The Fluffer” (2001). Glatzer a murit pe 10 martie, la varsta de 63 de ani, fiind diagnosticat cu scleroza laterala amiotrofica.

FESTIVALUL DAKINO 2015. Tot in timpul festivalul DaKINO, ce se desfasoara la Bucuresti pana pe 29 martie, va fi prezentat, in premiera in Romania, si filmul „Wild”, de Jean-Marc Vallée, care a primit doua nominalizari la Premiile Oscar 2015: pentru „Cea mai buna actrita in rol principal” (Reese Witherspoon) si pentru „Cea mai buna actrita in rol secundar” (Laura Dern). De asemenea, publicul va avea ocazia sa vada pelicula „Boyhood”, de Richard Linklater, pentru care Patricia Arquette a fost recomensata cu Premiul Oscar, Premiul BAFTA si Globul de Aur pentru „Cea mai buna actrita in rol secundar”.

FESTIVALUL DAKINO 2015. In competitia oficiala de scurtmetraje vor fi proiectate, in total, 27 de productii, dintre care noua romanesti: „Apasatoarele indatoriri ale cetateanului Craciun”, de Claudiu Bolchis, „In Familie”, de Andrei Cotarcea, „The Story of Little Hans”, de Daniel Djamo, „Candy Crush”, de Andrei Georgescu, „De ce au disparut dinozaurii”, de Mihai Ghita, „Amnezia”, de Jamil Hendi, „Pui de somn”, de Paul Muresan, „Fantezie in DO minor”, de Rares Neagu si Stefan Marin, si „Have Sweet Dreams”, de Ciprian Suhar.

FESTIVALUL DAKINO 2015. In premiera nationala pe marele ecran vor rula si „Boychoir”, cel mai recent film in regia lui François Girard, cu Dustin Hoffman si Kathy Bates, dar si „Sthorzina”, scurtmetrajul semnat de Dan Radu Mihai, inclus in competitia internationala de la Clermont-Ferrand in 2015.

FESTIVALUL DAKINO 2015. DaKINO propune ca noutate anul acesta un numar de proiectii speciale adresate copiilor, respectiv seniorilor din centrele de zi din Sectorul 3 Bucuresti. Astfel, titlurile „Cei 6 Supereroi”/„Big Hero 6″, castigator al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film de animatie in 2015, precum si „Mielul Shaun- Filmul”/„Shaun The Sheep Movie” vor fi prezentate pentru cei mici la festival, prin amabilitatea Forum Film Romania, in timp ce seniorii sunt asteptati la o proiectie speciala „The Second Best Exotic Marigold Hotel”, se mai precizeaza in comunicat.

FESTIVALUL DAKINO 2015. Pentru al treilea an consecutiv, DaKINO propune in cadrul sectiunii DaKIDS un workshop de film adresat celor mici, organizat in parteneriat cu Scoala de Film si Televiziune pentru Copii „Micile Vedete”. Acesta se va desfasura sambata, 28 martie, incepand cu ora 11.30, la Hollywood Multiplex Bucuresti Mall si va fi urmat de proiectia filmului de scurtmetraj „Aurora. Doctorul Padurii”, regia Ema Pendiuc.

FESTIVALUL DAKINO 2015. In prima parte a workshop-ului, copiii vor interactiona in fata camerei de filmat si vor avea ocazia sa improvizeze diferite scene sau situatii, sub indrumarea directoarei Scolii Micile Vedete, Ariana Pendiuc. In cea de-a doua parte a workshop-ului, cei mici vor participa la jocuri si exercitii de actorie, coordonate de actrita si trainerul de interpretare Tamara Roman.

FESTIVALUL DAKINO 2015. Festivalul International de Film DaKINO se va desfasura la Bucuresti in perioada 26- 29 martie. Gala de Deschidere si Gala de Inchidere DaKINO 24 vor fi gazduite de Cinema PRO pe 26, respectiv 29 martie, iar proiectiile din cadrul Festivalului, de Hollywood Multiplex Bucuresti Mall intre 26 si 29 martie.

Toate detaliile despre FESTIVALUL INTERNATIONAL DE FILM DAKINO la gasesti aici.