Festivalul DELTEI, in Parcul Lumea Copiilor

In Rotonda Parcului Lumea Copiilor din Sectorul 4 va fi deschisa sambata, incepand cu ora 12.00, prima editie a ”Festivalului DELTEI-Scrumbia ”, eveniment dedicat Sarbatorii Floriilor, au anuntat reprezentantii Primariei Sectorului 4.

Prin prezentarea artei culinare specifice zonei, pe parcursul celor doua zile in care se va desfasura festivalul, organizatorii isi propun sa reconstituie pentru bucuresteni atmosfera mirifica a DELTEI DUNARII, zona in care se contopesc culturile slava (rusi – lipoveni, ucraineni), balcanica (greci, italieni, aromani), dar si cea orientala (turci, tatari).

”Oamenii DELTEI” isi vor dezvalui secretele, vor vorbi despre traditiile regiunii, timp in care vor fi gatite preparate gustoase, dupa retete „sosite” special din DELTA.

“Diversele sortimente de peste vor fi prezentate in combinatii savuroase, intr-o armonie culinara desavarsita, pentru a incanta papilele gustative ale tuturor celor care vor decide sa serveasca traditionala masa de Florii in aer liber, impreuna cu familia, bucurandu-se de natura in zi de mare sarbatoare”, afirma sursele citate.

Amatorii de retete preparate pe baza de peste vor avea de unde alege, meniurile propuse de ”Festivalul Deltei” aducand in atentie preparate precum scrumbie de DUNARE la gratar, doua tipuri de ciorba de peste, pregatite conform retetelor dobrogene din somn, fitofag, crap, stiuca, chiftelute de peste din caras si fitofag sau salata de icre de crap de DUNARE, asezonate cu ceapa si lamaie.

Citeste si: Zi dedicata DELTEI DUNARII, la Comisia Europeana

“Pe langa un adevarat festin culinar cu peste adus direct din DELTA, pe parcursul desfasurarii evenimentului, in intervalul orar 10.00-22.00, vizitatorii vor avea parte de nenumarate surprize, intr-un decor traditional in care stuful, barcile, rogojinile si ustensilele de pescuit ii vor face sa se simta ca in DELTA DUNARII, un paradis pe care avem datoria de a-l proteja si promova prin toate mijloacele de care dispunem”, mai spun sursele citate.

Festivalul va avea loc in zilele de 12 si 13 aprilie si este organizat de Primaria Sectorului 4 si DELTA Star Festival SRL.

Sursa foto: Primaria Sectorului 4