FESTIVALUL DELTEI, la a doua editie

Cea de-a doua editie a FESTIVALULUI DELTEI va incepe sambata, la ora 10.00, in Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, in Zona Gratarelor, a anuntat Primaria Sectorului 4.

La aceasta editie a manifestarii, pestele care va sta la baza retetelor preparate care vor face deliciul vizitatorilor va fi crapul.

Astfel, in perioada 13-14 septembrie, in intervalul orar 10.00 – 22.00, Primaria Sectorului 4 va oferi un adevarat festin culinar celor interesati in a cunoaste traditiile, oamenii din Delta sau arta culinara specifica zonei, in care se contopesc culturile slava (rusi – lipoveni, ucraineni), cea balcanica (greci, italieni, aromani), dar si cea orientala (turci, tatari).

Citeste si: FESTIVALUL NATIONAL AL PESTELUI ajunge in cinci orase din tara

Amatorii de retete pe baza de peste vor avea de unde alege, meniurile propuse de “FESTIVALUL DELTEI -crapul”, vor aduce in atentie si alte preparate precum scrumbie de Dunare la gratar, ciorba de peste, pregatite conform retetelor dobrogene din somn ori stiuca, chiftelute de peste din caras si fitofag sau salata de icre, asezonate cu ceapa si lamaie.

De la evenimentul presarat cu nenumarate concursuri si surprize gastronomice, intr-un decor traditional in care stuful, barcile, rogojinile si ustensilele de pescuit vor intregi peisajul traditional al Deltei, nu vor lipsi nici muzica specifica zonei sau suvenirurile.

Citeste si: Festivalul DELTEI, in Parcul Lumea Copiilor

Asadar, cei ce vor sa cunoasca indeaproape Delta Dunarii cu atmosfera, obiceiurile si preparatele traditionale sunt asteptati sambata, in Parcul Lumea Copiilor.