Festivalul filmului studentesc CineMAiubit va avea loc la Cinema Studio din Capitala

Festivalul Filmului Studentesc CineMAiubit se va desfasura intre 2 si 5 decembrie la Cinema Studio din Capitala, intrarea fiind libera, informeaza Agerpres.

Deschiderea oficiala va avea loc pe 2 decembrie, la ora 18,30, la Cinema Studio, pentru ca in urmatoarele zile publicul sa se poata delecta cu scurtmetraje din intreaga lume. Printre tarile participante in acest an se numara Anglia, Argentina, Bulgaria, China, Germania, Egipt, SUA, Israel, Polonia, Romania, dar si altele.

Miza competitiei este Premiul pentru cel mai bun film, alaturi de peste alte 25 de premii printre care: Premiul de regie ‘Cristian Nemescu’, Premiul de imagine, Premiul de montaj, Premiul de sunet ‘Andrei (Otto) Toncu’.

Cele trei sectiuni principale ale festivalului sunt ‘fictiune’, ‘documentar’ si ‘animatie/ experiment’, iar spectatorii pot fi siguri ca vor vedea pe marele ecran o paleta larga de viziuni cinematografice, din zone culturale diferite.

CineMaiubit continua traditia competitiei si pentru scenariul de scurtmetraj, pentru fotografie si afis de film.

Juriul international al festivalului reuneste personalitati din lumea cinematografica, atat din Romania, cat si din strainatate, cum ar fi Gianfranco Angelucci, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Federico Fellini, actrita Cosmina Stratan, castigatoare a premiului pentru interpretare feminina la Cannes anul trecut, regizoarea si producatoarea britanica Suzy Gillett, selectionerul Herve Le Phuez, directorul de fotografie Vivi Dragan Vasile, criticul de film Magda Mihailescu si regizorul polonez Bart Zmuda, castigătorul de anul trecut al Premiului pentru cel mai bun scurtmetraj.

Festivalul este organizat de Fundatia CineMAiubit, UNATC ‘I.L. Caragiale’ Bucuresti, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Uniunii Cineastilor din Romania, al Arcub, Primariei si Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

CineMAiubit este cel mai important festival international de film studentesc din Romania, de-a lungul timpului aici facandu-si debutul multi dintre tinerii nostri cineasti, ale caror filme cuceresc in prezent festivalurile internationale.

Sursa foto: vimeo.com