Festivalul International “TEATRU, STRADA SI COPIL”, la a patra editie

Cea de-a patra editie a Festivalului International “TEATRU, STRADA SI COPIL” va avea loc in perioada 29 mai – 3 iunie, au anuntat reprezentantii Teatrului Tandarica.

Scopul Festivalului International “TEATRU, STRADA SI COPIL” este acela de a facilita accesul copiilor la spectacole, motiv pentru care Teatrul Itinerant Tandarica se va afla, pe toata perioada verii, in cele mai importante parcuri din Bucuresti. Asadar, incepand din 29 mai pana in 14 iunie se vor juca spectacole de teatru in parcul “Alexandru Ioan Cuza”. Mai mult, pe toata perioada Stagiunii de vara, printr-un parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, cate 50 de copii din centre de plasament vor beneficia de intrare gratuita la fiecare reprezentatie de la Teatrul Itinerant.

“Timp de sase zile, Festivalul International «Teatru, Strada si Copil» va aduce o mare bucurie copiilor si parintilor din Bucuresti, care vor putea viziona o gama diversificata de spectacole atat ale Teatrului de Animatie Tandarica, cat si ale teatrelor si companiilor de profil din intreaga tara (Teatrul Bacovia – Bacau, Teatrul de Papusi Puck – Cluj-Napoca, Compania MAG – Bucuresti, Teatrul Aschiuta – Pitesti, Miniartshow by Ioana Ginghina – Bucuresti)”, afirma organizatorii.

Citeste si: STATUILE VIVANTE se muta in acest an PARCUL CRANGASI

In perioada 29 mai – 3 iunie vor putea fi vizionate in cadrul festivalului spectacole interactive precum “Ursul pacalit de vulpe” si “Ridichea uriasa” ale Teatrului de Animatie Tandarica, ce pastreaza firul clasic al naratiunii, dar ii invita pe micii spectatori sa participe la construirea acestor povesti pline de lectii de viata, precum si spectacole cu scenarii si muzica originala cum ar fi “Cantec pentru Tisha” al Companiei Miniartshow si multe alte spectacole minunate.

Festivalul “TEATRU, STRADA SI COPIL” face parte din “Stagiunea de Vara”, aflata sub motto-ul “Fa ceva diferit! Ia un copil si du-l azi la teatru!” si care se va desfasura pana la sfarsitul lunii septembrie, in trei etape.

Citeste si: BUCURESTIUL se transforma de 1 IUNIE in CAPITALA COPIILOR

Prima etapa a festivalului se axeaza pe o componenta nationala, urmand ca a doua si a treia etapa (iulie, respectiv septembrie) sa aduca si o importanta componenta internationala.

Festivalul International “TEATRU, STRADA SI COPIL” este organizat de Teatrul Tandarica, cu sprijinul Primariei Capitalei si al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, sub egida ASSITEJ International.

Sursa foto: ziare.com