Festivalul Kurban Bayram, la o noua editie in Parcul Lumea Copiilor

In Rotonda Parcului Lumea Copiilor din Sectorul 4 se va desfasura duminica a IV-a editie a Festivalului KURBAN BAIRAM, a anuntat Primaria Sectorului 4.

Organizat de Primaria Sectorului 4, in parteneriat cu Fundatia Tuna, acest eveniment cultural-gastronomic aduce in centrul atentiei sarbatoarea de origine musulmana in cadrul careia, conform traditiei, este sacrificat un animal – batal, oaie sau vita, iar carnea acestuia este daruita vecinilor, celor nevoiasi si familiei.

Asadar, in Parcul Lumea Copiilor, pe ritmuri traditional orientale, cei prezenti vor primi gratuit ceea ce musulmanii impart cu aceasta ocazie – bunatati preparate pe baza de carne: doner kebab, sandwich kebab si placinte gozleme.

Citeste si: TABARA DE DEZASTRE, in Parcul Lumea Copiilor

In cadrul festivalului va fi organizat si un concurs de mancat baclavale, la finalul caruia participantii vor fi recompensati cu premii “dulci”.

Cu ocazia Sarbatorii Sacrificiului – “KURBAN BAYRAM”, organizatorii s-au pregatit pentru a intampina peste 10.000 de persoane, oferindu-le gratuit kebab si shaorma pregatite dupa o reteta speciala. 

Citeste si: “ZILELE RECOLTEI”, in Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4

Cei mici, vor avea si ei parte de diverse activitati distractive si concursuri cu premii. 

Intrarea la Festivalul KURBAN BAYRAM va fi libera.

Conform cutumelor turcesti, “kurban” inseamna “apropiere”, iar din punct de vedere a terminologiei islamice semnifica sacrificarea unui animal, care intruneste anumite conditii, pentru multumirea lui Allah, in zile specifice si respectand regulile impuse.

Sarbatoarea  “KURBAN BAYRAM” comemoreaza gestul profetului Ibrahim de a-si confirma devotiunea fata de Divinitate. In acest sens, sacrificiul este calea apropierii de Dumnezeu, este prilejul solidaritatii unuia fata de celalalt.

Evenimentul se numara printre celelalte manifestari organizate care incearca sa contribuie la intensificarea relatiilor de prietenie dintre Romania si Turcia.