FESTIVALUL LUMINII 2015: Peste 10.000 de LUMANARI vor fi aprinse in PARCUL CAROL

Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei”, prin grupurile de cercetasi din Bucuresti, organizeaza sambata, in PARCUL CAROL, cea de-a VIII-a editie a FESTIVALULUI LUMINII “Frumusetea lucrurilor marunte si a anilor copilariei!”.

Astfel, incepand cu ora 20.30, odata cu lasarea intunericului, inparc vor fi aprinse peste 10.000 de LUMANARI, care vor fi asezate in gulgute confectionate manual de catre cercetasi de toate varstele.

Pe parcursul zilei, in parc vor fi organizate activitati interactive pentru toate varstele. Copiii vor fi pictati in personajele lor preferate, vor invata sa confectioneze propria cutiuta cu vise in cadrul atelierului de gulgute, vor parcurge labirintul de gulgute si se vor distra in atelierul de baloane de sapun.

Citeste si: NOAPTEA MUZEELOR 2015: FANTOMA DE LA OPERA va fi auzita in CIMITIRUL BELLU

Cercetasii si-au propus ca in cadrul FESTIVALULUI LUMINII sa faca si un schimb liber cu carti, intentia fiind de a incuraja lectura, ca mod de a redescoperi frumusetea lucrurilor marunte. Persoanele care doresc sa participle la schimbul de carti trebuie sa impacheteze o carte pe care au citit-o, sa scrie un mesaj pentru viitorul cititor pe un post-it sau chiar pe ambalaj si sa o aduca la festival.

Citeste si: “GRADINA CU FILME” ii asteapta si in aceasta vara pe bucuresteni

Seara se va incheia cu un concert surpriza si un spectacol de lumini si foc, realizat de Incubator 107 si Firewinds.

FESTIVALUL LUMINII este un eveniment national sincron, organizat anual de catre membrii Organizatiei Nationale “Cercetasii Romaniei” si tinerii voluntari locali. In anul 2015, festivalul ajunge la nivel national la cea de-a XI-a editie si se va desfasura pe toata durata lunii mai in peste 25 de orase din Romania.

Sursa foto: Cercetasii Romaniei