Festivalul TIGANILOR de la Costesti ar putea fi INTERZIS

Autoritatile locale din comuna valceana COSTESTI se declara deranjate de festivalul anual al ROMILOR, considerand ca “ZAIAFETUL de pe 8 septembrie” strica imaginea comunei.

“Noi avem o comuna cunoscuta totusi printre cele mai interesante obiective culturale si religioase din judet. Doua manastiri de patrimoniu – Bistrita si Arnota -, avem Cheile Bistritei, cele mai inguste chei in calcar din Romania, avem schituri vechi de peste 300 de ani, avem Muzeul trovantilor, avem Muzeul Dumitru Anghel.

Citeste si: PERCHEZITII IN VAMA STANCA COSTESTI DIN BOTOSANI

O renumita agentie de presa a punctat toate aceste obiective intr-un material cu adevarat care face cinste comunitatii. Din pacate, in ciuda acestora, COSTESTIUL este cunoscut prin ZAIAFETUL ROMILOR si luptele dintre mineri si fortele de ordine din 1999. Nu ar fi nimic rau daca aceasta manifestare ar fi un targ in care ROMII sa-si prezinte mestesugurile, portul, obiceiurile lor de traditie. Ar combina arta cu spectacolul. Dar, din pacate, nu fac asta, este doar un chef cu manele si cu etalarea opulentei, in urma carora raman tone de gunoaie”, a declarat miercuri primarul localitatii, Toma Pestereanu, citat de Agerpres.

El a spus ca va discuta cu liderii organizatiilor ROMILOR din tara si le va propune acest proiect, in caz contrar ar fi dispus sa interzica incepand de anul viitor manifestarile respective.

Citeste si: NUNTA DE LA COSTESTI A CAPATAT IZ DE BIGAMIE! SCANDAL INTRE DAN STANESCU SI REGELE DORIN CIOABA

“Sper sa inteleaga ideea noastra de a integra in specificul cultural al comunei aceasta manifestare. Nu am nimic cu aceasta comunitate, dimpotriva, ar putea cu adevarat sa contribuie din plin la aspectul socio-cultural al zonei”, a afirmat primarul din Costesti.

Sursa foto: romaniatv.net