FESTIVALULUI BRAZILOR DE CRACIUN a strans 280.000 de euro pentru educatia COPIILOR DEFAVORIZATI

La Gala celei de-a 14-a editii a FESTIVALULUI BRAZILOR DE CRACIUN, care a avut loc joi seara, au fost stransi 280.000 de euro din bilete de tombola, sponsorizari si licitatia celor 24 de brazi creati special pentru acest eveniment de designeri renumiti, a anuntat vineri organizatia Salvati Copiii Romania.

Potrivit sursei citate, suma este cu 80 la suta mai mare decat cea obtinuta in urma editiei de anul trecut a festivalului, cand s-a reusit strangerea a 155.000 de euro. Toate sumele obtinute de pe urma evenimentului sunt destinate finantarii programelor educationale ale organizatiei, in vederea asigurarii accesului la educatie a peste 2.000 de copii proveniti din medii defavorizate.

Citeste si: FESTIVALUL BRAZILOR DE CRACIUN, la o noua editie

Peste 250 de personalitati din mediul de afaceri, media, cultura si sport s-au reunit in seara de gala a Festivalului Brazilor de Craciun. Cel mai generos invitat al serii a fost ION TIRIAC, care a licitat pentru cei mai multi brazi intrati in competitie, adesea cu sorti de izbanda, ajungand la o suma finala donata de 35.000 de euro. “Ma bucur ca m-am putut implica in festival, pentru ca este o cauza frumoasa si stiu ca sumele vor merge acolo unde este cel mai mult nevoie. Multumesc, in acest sens, Salvati Copiii pentru ca de ani buni reuseste sa puna pe picioare acest eveniment, oferind companiilor si nu numai oportunitatea de a sprjini cei mai vulnerabili membri ai comunitatii, copiii cazuti victima saraciei extreme”, a declarant ION TIRIAC, care a venit la eveniment insotit de SIMONA HALEP.

“Este o mare implinire ca, din 2001, de cand am lansat Festivalul Brazilor, in fiecare an noi si noi oameni de bine se alatura cauzei noastre, fie ca este vorba de reprezentanti din mediul de afaceri, diplomatie, cultura sau media. Fara ajutorul lor, acesti copii nu ar sti niciodata cum arata o sala de clasa, un abecedar, un caiet dictando. Si nu vorbim aici de cazuri izolate, ci de zeci de mii de micuti pe care saracia extrema ii tine departe de sistemul de invatamant”, a declarat presedintele executiv al Salvati Copiii Romania, Gabriela Alexandrescu.

Unul dintre cei mai licitati brazi a fost cel creat de Stephan Pelger, aflat la cea de-a zecea participare la Festivalul Brazilor. Cei mai de pret brazi, conform rezultatelor licitatiei, au fost cei realizati de Irina Pogonaru si Irina Neacsu, ambele afandu-se la prima participare la Festivalul Brazilor de Craciun.

Citeste si: CAMPANIE pentru dotarea spitalui de copii “Grigore Alexandrescu”

Pana acum, gratie FESTIVALULUI BRAZILOR DE CRACIUN, organizatia Salvati Copiii a reusit strangerea a aproximativ trei milioane de euro, utilizati pentru asistarea a aproape 20.700 de beneficiari, prin (re)integrarea scolara a copiilor nevoiti sa munceasca si facilitarea accesului la educatie si prevenirea abandonului scolar in randul celor din comunitatile defavorizate.

Sursa foto: facebook.com