„Fetele“ din timpul orgasmului: de ce seamana cu grimasele de durere cele mai frecvente expresii faciale produse de placere

Cercetatorii au explicat ca multe dintre aceste grimase sunt involuntare (ca un fel reflex) care se produc in urma relaxarii musculare care are loc in timpul orgasmului.

Cu exceptia cazului in care ne-am inregistrat in timpul unei partide de sex, probabil ca habar nu avem cum aratam atunci cand ajungem la orgasm si ce grimase obisnuim sa facem. Un studiu realizat de spanioli a aratat care sunt cele mai frecvente grimase pe care le fac oamenii atunci cand ajung la orgasm, dar si de ce expresiile faciale din timpul orgasmului seamana cu cele facute atunci cand ne doare ceva.

CITESTE SI: De ce tipa femeile atunci cand fac sex?

Te uiti crucis, inchizi ochii, deschizi gura, te incrunti, grimasele pe care le facem atunci cand ajungem la orgasm sunt dintre cele mai diverse, amuzante si bizare, in acelasi timp.

Si probabil ca nu sunt prea multi cei care indraznesc sa-i povesteasca partenerului de viata cat de ridicol arata in timp ce ajunge pe culmile placerii. Tocmai de aceea, oamenii de stiinta spanioli au realizat un studiu pentru a afla care sunt expresiile faciale cel mai des intalnite in timpul orgasmului, a precizat psihoterapeutul american Nicole Prause pentru publicatia Men’s Health.

Acestia au analizat 100 de inregistrari video cu persoane, femei si barbati, care aveau orgasm si le-au observat chipurile. Rezultatele au aratat ca oamenii se comporta destul de similar in momentul respectiv, cele mai comune expresii faciale fiind:

• 92% inchid ochii;

• 67% – maxilarul se relaxeaza extrem de mult;

 • 48% se incrunta;

 • 44% gura intredeschisa.

Alte persoane prezinta o combinatie de expresii faciale, cum ar fi relaxarea maxilarului si inchiderea ochilor (36%). Cercetatorii au explicat ca multe dintre aceste grimase sunt involuntare (ca un fel reflex) care se produc in urma relaxarii musculare care are loc in timpul orgasmului. Prin urmare, oamenii fac grimase dintre cele mai amuzante pentru ca nu mai au control asupra musculaturii faciale.

CITESTE SI: 14 lucruri uluitoare, dezgustatoare si interesante despre sex

Interesant este si motivul pentru care cele mai multe grimase din timpul orgasmului seamana cu cele facute cand ne doare ceva. Si anume, multe din regiunile din creier care se activeaza atunci cand simtim durere se activeaza si atunci cand intram intr-o stare puternica de excitatie, a explicat sexologul Nicole Prause.

 Sursa:adevarul