Fetita de patru ani, infometata si batuta, a ajuns in coma la spital

Caz socant la Vaslui. O fetita in varsta de numai patru ani a fost adusa la spital de mama sa in coma, fiind infometata si batuta. Copila arata ca un bebelus de numai trei luni si cantareste numai 5 kg.

Potrivit medicilor, fetita a fost hranita cu ceai, paine si apa, iar pronosticul lor este rezervat.

“Este vorba despre un copil din mediul rural aflat intr-o stare grava. Fetita a ajuns la noi in coma cu numeroase excoriatii si echimoze. Copilul cantareste 5 kilograme, o greutate corespunzatoare unui sugar de 3-4 luni. Aceasta stare a copilului este consecinta unui dezechilibru nutritional indelungat. Practic fetita a fost infometata si neglijata de mama si de familie. In prezent este stabila, echilibrata, dar va urma o perioada lunga pentru recuperarea ei nutritionala si neuropsihica. Prognosticul este rezervat”, a declarat Eliza Tighici, medic pediatru, citata de Agerpres.

Citeste si: VASLUI: Un tanar de 15 ani a plutit in deriva peste 14 ore, la temperaturi sub 0 grade, pe o pluta din bete si sticle de plastic

Mai mult, pe corpul fetitei au gasit foarte multe semne in urma loviturilor, insa mama ei sustine ca a hranit-o si ca micuta a cazut din pat, de aceea s-a lovit.

Asistentul social de la primaria Solesti a declarat ca se ocupa de familia fetei din 2008 si tot de atunci face vizite la domiciliul acesteia de doua ori pe an. Niciodata insa nu a gasit fetita acasa si din aceasta cauza nu s-a alarmat.

Inspectoratul de Politie Vaslui si Directia pentru protectia Copilului au o deschis o ancheta in acest caz.

Sursa foto: agerpres.ro