FETITELE SIAMEZE nascute la CONSTANTA au sanse foarte mici de SUPRAVIETUIRE

Cele doua FETITE SIAMEZE din Constanta au fost transferate la SPITALUL MARIE CURIE din Capitala si supuse unor investigatii amanuntite. Medicii nu au insa vesti bune despre starea lor, informeaza Stirile Pro Tv.

Inimile celor doua fetite sunt unite, dar au vascularizatii separate. O situatie similara au descoperit medicii si in cazul ficatului copilelor. Ele cantaresc 3 kilograme impreuna iar doctorii spun ca SANSELE LOR DE SUPRAVIETUIRE SUNT MINIME.

Femeia, in varsta de 24 de ani, are acasa alti cinci copii. Cand a ajuns luni seara la urgenta Spitalului Judetean Constanta, le-a spus medicilor ca trebuie sa nasca. A recunoscut ca, pe toata perioada sarcinii, NU A MERS LA CONTROL. Asa ca medicii i-au facut o prima ecografie si au crezut ca are GEMENI. Abia in sala de operatie, chirurgii au vazut ca fetele nu sunt gemene, ci siameze, unite in zona abdominala.

Medicii de la Constanta au cerut parerea tuturor specialistilor din Romania pentru acest caz complicat. Acestia cred ca s-a produs o anomalie de segmentare: dintr-un singur ovul fecundat, au rezultat doi gemeni care, in mod normal, se separa in procesul evolutiv. Insa, uneori, aceasta separare nu este completa.

Potrivit medicilor, daca sarcina era monitorizata, s-ar fi putut gasi o solutie a problemei din stadiul in care fetii erau in uter, astfel incat macar unul dintre copii sa supravietuiasca si sa se dezvolte normal. Decizia unei OPERATII DE SEPARARE se va lua dupa ce doctorii vor avea toate raspunsurile. In plus, starea fetitelor trebuie sa permita o astfel de interventie, mai ales ca riscurile sunt enorme

Anul trecut, in august, alte doua siameze au fost supuse unei interventii chirurgicale de separare care s-a incheiat cu succes. Acum, copilele au un an si trei luni si erau unite. Gemenele Elena si Maria au scris istorie in medicina romaneasca, fiind prima operatie de separare reusita a SIAMEZILOR cu supravietuirea copiilor. In Romania, au mai existat cazuri de SIAMEZI, insa operatiile nu s-au incheiat cu succes. Nicunul dintre copii nu a supravietuit.

Sursa foto: voceatransilvaniei