FIDEL CASTRO, aparitie in public dupa o pauza de mai bine de un an

Fostul presedintele cubanez Fidel Castro, in varsta de 88 de ani, a vizitat o scoala din apropiere de locuinta sa din capitala Havana, aparand pentru prima data in public in ultimele 14 luni, au relatat sambata media oficiale cubaneze, preluate de AFP si DPA.

Fostul lider revolutionar a fost vazut vizitand scoala in fotografii aparute in publicatia oficiala a Partidului Comunist, Granma. El a participat la o intalnire consacrata Venezuelei, marele aliat al Cubei. Fotografiile il arata intr-un microbuz, dand mana cu venezueleni care ajung la el prin geamul masinii. Fidel Castro era imbracat intr-o bluza de trening Adidas in albastru si alb si purta pe cap o sapca neagra de baseball.

CITESTE SI: NATO practica un “razboi de exterminare” impotriva Rusiei, sustine liderul cubanez Fidel Castro

Aparitie survine cu cateva zile inainte de Summitul Americilor, la 10 si 11 aprilie, care ar urma sa fie unul istoric, datorita unui “schimb de opinii” anuntat de Washington intre presedintele american Barack Obama si omologul sau cubanez Raul Castro, in cadrul apropierii intre cele doua tari, ale caror relatii erau inghetate de jumatate de secol.

Fidel Castro a fost vazut in public ultima data la 8 ianuarie 2014, la deschiderea unei galerii la Havana.

Sursa foto www.rt.com