FIFA le aplica o LOVITURA grea IMPRESARILOR de jucatori

Comitetul executiv al FIFA a aprobat un nou REGULAMENT privind sistemul de REPREZENTARE al jucatorilor, conform caruia COMISIONUL intermediarilor in cazul transferurilor urmeaza sa fie LIMITAT la 3 la suta din venitul brut negociat pentru fotbalist sau din suma de transfer, informeaza site-ul Federatiei Romane de Fotbal (FRF), citat de Mediafax.

Cota pe care o incasau agentii era, in medie, de 8 procente din salariul jucatorilor vanduti. O PREVEDERE stricta face referire la contractele jucatorilor minori, REGULAMENTUL “interzicand orice plati catre intermediari” in cazul acestora.

Citeste si: FIFA vrea sa schimbe REGULILE JOCULUI. Marile cluburi sunt impotriva 

Conform REGULAMENTULUI, de la 1 aprilie 2015, contractele incheiate pana atunci de catre AGENTII de jucatori (conform regulamentului in vigoare, pe o perioada de pana la maximum 24 de luni) ar urma sa devina nule, in locul lor urmand a fi introduse DECLARATII ce vor trebui inregistrate pentru fiecare operatiune in parte la federatiile in cauza.

Citeste si: Sepp Blatter propune o pedeapsa pentru cei care simuleaza accidentarile 

Pentru fiecare tranzactie de jucator ar urma sa existe un contract punctual, incheiat impreuna cu un intermediar, care, de la 1 aprilie 2015, va putea fi persoana fizica, dar si juridica si care nu va mai avea nevoie de licenta. S-ar renunta astfel la examenul de licentiere a agentilor de jucatori.

REGULAMENTUL aprobat de Comitetul Executiv necesita si VALIDAREA de catre Congresul FIFA, programat la Sao Paulo, pe data de 11 iunie 2014.

Sursa foto: fifa.com