FIFA vrea să renunțe la Cupa Confederațiilor! Competiția care îi va lua locul va fi super atractivă

FIFA vrea să renunțe la Cupa Confederațiilor din cauza lipsei de audiență. Oficialii forului mondial au găsit deja și o nouă competiție care să o înlocuiască în calendarul internațional.

Jurnaliștii de la Marca dezvăluie că se lucrează intens la modificarea formatului Campionatului Mondial al Cluburilor. Acesta va deveni Super Mondialul Cluburilor și va avea un turneu cu 24 de echipe de club.

Europa va avea jumătate dintre echipele calificate la Super Mondialul Cluburilor, acestea urmând a fi ultimele 4 câștigătoare ale Ligii Campionilor, ultimele 4 finaliste și cele mai bune 4 echipe din clasamentul coeficientilor.

În prezent, acestea ar fi Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, Bayern, PSG, Sevilla, Manchester City, Borussia Dortmund, Benfica, Arsenal și FC Porto. America de Sud ar fi reprezentată de cinci echipe, ultimele 4 campioane din Copa Libertadores și cea mai bine clasată echipa din topul coeficienților.

Acum ar fi calificate calificate Atletico Nacional (Columbia), River Plate (Argentina), San Lorenzo (Argentina), Atletico Mineiro (Brazilia) și Boca Juniors (Argentina). Africa, Asia și CONCACAF ar trimite câte două echipe la acest turneu, la Oceania una singura.

Cele 24 de echipe ar urmă să fie împărțite în 8 grupe de câte 3, primele clasate mergând în sferturile de finală. S-ar ajunge astfel că finalistele să dispute cinci partide la Super Mondial, ceea ce îi face pe spanioli să anunțe o durata de 20 de zile.

Noua întrecere ar urma să debuteze în 2021, prima țară gazdă având șanse mari să fie China.

Sursa foto: fifa