Fiica baronului de Mehedinti, ADRIAN DUICU, prinsa COPIIND LA BAC. Reactia MINISTRULUI EDUCATIEI. UPDATE

ADINA DUICU, fiica cea mare a baronului PSD de Mehedinti, ADRIAN DUICU, care vineri a sustinut proba la CHIMIE la Bacalaureat, a fost prinsa in timp ce i se dicta la telefon rezolvarea subiectelor, potrivit adevarul.ro. Procurorul si politistul veniti la fata locului ar fi fost AGRESATI DE SOTIA LUI DUICU si de fiica cea mica a acestuia. 

UPDATE 19:11: Ministrul Educatiei, SORIN CIMPEANU, a declarat vineri ca vor fi luate cele mai drastice masuri daca se va dovedi ca a fost frauda la Bacalaureat, la colegiul din Orsova, precizand ca in cazul unei posibile implicari a unor profesori, sanctiunile pot merge pana la desfacerea contractului de munca, informeaza Mediafax.

Ministrul  SORIN CIMPEANU a declarat, pentru sursa citata, ca cere persoanelor responsabile de organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat de la Colegiului Tehnic “Dierna” din Orsova sa ia de urgenta cele mai drastice masuri care se impun, in cazul in care se va dovedi ca sunt profesori implicati in frauda la ultima proba de la bacalaureat, sustinuta vineri.

 SORIN CIMPEANU a mai spus ca si daca se va dovedi ca fiica fostului presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti Adrian Duicu a fost ajutata in timpul ultimei probe de la bacalaureat, aceasta va fi sanctionata, conform legii.

“Consider frauda foarte grava. In cazul de la Orsova, daca este vorba despre un elev, elevul trebuie sa platesca potrivit legii. Dar, daca au fost implicate si cadre didactice in aceasta posibila frauda, atunci cer de urgenta colegilor mei care au competenta sa ia cele mai drastice masuri care se impun in acest caz, mergand pana la desfacerea contractului de munca”, a declarat  SORIN CIMPEANU.

Ministrul Educatiei a precizat ca Parchetul si Inspectoratul de Politie fac verificari in acest caz si vor actiona in consecinta, in functie de rezultatele acestei anchete.

“Stiu ca, la aceasta ora, inregistrarile (cu camerele de supraveghere din Colegiul Tehnic ”Dierna” din Orsova, n.r.) au fost trimise catre Parchet”, a spus  SORIN CIMPEANU.

Ministrul Educatiei a mai spus ca la ultima proba a examenului de bacalaureat, cea la alegere a profilului si specializarii, 42 de candidati au fost eliminati pentru frauda.

“Astazi, au fost eliminati pentru frauda si tentativa de frauda 42 de elevi. De asemenea, 6.895 de elevi nu s-au prezentat la examen, iar 150.094 au participat la testul de vineri”, a precizat  SORIN CIMPEANU.

Procurorii Parchetului Tribunalului Mehedinti au intocmit dosar penal in cazul fiicei fostului presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti Adrian Duicu, despre care au fost sesizati ca ar fi copiat cu un handsfree la testul scris la chimie, ultima proba a examenului de bacalaureat.

Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului Tribunalului Mehedinti, Fanica Cercel, fiica fostului presedinte al CJ Mehedinti este audiata de catre procurori pentru a se stabili daca aceasta a copiat la proba de chimie a examenului cu un dispozitiv de transmisie de tip handsfree.

Tototdata, Parchetul Judecatoriei Orsova a preluat cazul de posibil ultraj care o vizeaza pe sotia fostului presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, Mariana Duicu.

Stire initiala

“A fost un procuror la Liceul din Orsova pentru a ridica obiecte si inscrisuri in legatura cu un telefon al fiicei domnului Duicu. Mama fetei a reactionat un pic cam deplasat si se pare ca un politist este zgaraiat pe fata. Vizavi de procuror nu a fost niciun act de violenta. Urmeaza sa se intocmeasca PROCES-VERBAL PENTRU ULTRAJ, iar dosarul va fi solutionat de Parchetul de pe langa Judecatoria Orsova, competent. Nu putem spune ca a fost frauda pana nu se dovedeste frauda”, a declarat Fanica Cercel, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Judetean Mehedinti, pentru adevarul.ro.

CITESTE SI: BACALAUREAT 2015. ABSOLVENTII SUSTIN PROBA, LA ALEGERE, A PROFILULUI si SPECIALIZARII 

Surse din cadrul Liceului Dierna din Orsova, unde Adina Duicu a sustinut examenul, spun ca cea care ii dicta la telefon este nimeni alta decat MIRELA STOENEL, fosta directoare a acestei unitati scolare, cea care a fost implicata intr-un scandal de proportii atunci cand a vrut sa desfiinteze clubul de caiac canoe si canotaj din localitate si care este anchetata in dosarul prim-procurorarei Carmen Sarboiu.

Aceleasi surse din cadrul liceului din Orsova sustin ca inclusiv CAMERELE DE SUPRAVEGHERE din sala in care sustine examenul Adina Duicu au fost OPRITE. 

Potrivit aceleiasi surse, sefa Inspectoratului Scolar Mehedinti, Mirela Pintea Enea, spune ca nu cunoste nimic despre cele petrecute la Orsova: “Nu cunosc nimic, nu stiu in acest moment, sunt cu lucrarile acum, trebuie sa le preluam din centre”.

Adina Duicu, fiica baronului PSD Adrian Duicu, a absolit Liceul Teoretic ¬Traian Lalescu¬ din Orsova. Adrian Duicu, cercetat sub control judiciar Fostul presedinte al CJ Mehedinti, Adrian Duicu, se afla sub control judiciar din luna aprilie a acestui, fiind cercetat intr-un dosar de coruptie.

*sursa foto: realitatea.net