FILIP: Noul guvern al R. Moldova – ultima sansa pentru actuala clasa politica

Premierul moldovean Pavel Filip a declarat marti ca noul Guvern de la Chisinau este ultima sansa pentru actuala clasa politica din aceasta tara, vinovata pentru situatia actuala.

“V-am zis-o si cu alte ocazii ca poate este Guvernul ultimei sanse pentru aceasta clasa politica, pentru ca ea se face vinovata de situatia in care s-a pomenit Republica Moldova acum. Am vrut sa auziti acest lucru de la mine si va multumesc inca o data pentru ca ati acceptat sa avem aceasta intalnire pentru a va convinge ca suntem determinati sa livram rezultate. Nu ne vom axa pe populisme pentru ca nu aici sunt rezultatele pe care le asteapta cetatenii. Vom fi axati pe actiuni”, a spus premierul moldovean, la intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

El a sustinut ca in paralel cu programul de guvernare se va incerca stabilizarea imediata a situatiei din Republica Moldova, pentru eliminarea crizei financiare din aceasta tara.

“Mi-ar fi placut sa pornim de la programul de guvernare cu un plan de activitate al Guvernului pentru realizarea prioritatilor care se regasesc in acest program de guvernare, dar, din pacate, paralel cu aceasta vom porni si pe faza de stabilizare imediata a situatiei din Republica Moldova, astfel incat sa putem elimina aceasta criza financiara. Pentru noi a fost si este foarte important sprijinul Romaniei. Spuneam astazi ca niciodata pana acum nu am simtit in profunzime puterea expresiei ‘prietenul bun la nevoie se cunoaste’. De fapt aici este prima mea vizita intrucat contam foarte mult pe sprijinul dumneavoastra”, a afirmat Pavel Filip. In acest context, presedintele Klaus Iohannis l-a asigurat ca “asa va fi”.

CITESTE SI: PAVEL FILIP: Executivul de la Chisinau este determinat sa demonstreze ca e un GUVERN PROEUROPEAN

Premierul moldovean i-a multumit presedintelui Klaus Iohannis ca a acceptat intrevederea la putin timp de la instalarea Guvernului de la Chisinau, apreciind ca acesta este un semnal ca Romania ramane alaturi de Republica Moldova.

“Tara noastra trece acum printr-o situatie extrem de dificila. (…) Suntem constienti in ce perioada ne-am asumat actul de guvernare. Vedem si cunoastem aceasta criza, nu doar financiara, dar si una sociala, economica, dar si politica. Stim ca Republica Moldova are nevoie de stabilizare astazi pe toate aceste dimensiuni. Pornind de la acest fapt, suntem determinati sa muncim zi si noapte la Guvern pentru a livra rezultate in final. Cunoastem foarte bine cum nu trebuie sa functioneze un Guvern”, a mai declarat Pavel Filip.

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, efectueaza o vizita in Romania. El s-a intalnit cu omologul sau roman, Dacian Ciolos, si mai are programate intrevederi cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Valeriu Zgonea si Calin Popescu-Tariceanu.

Sursa foto: Realitatea