Filipine. “Creierul” unei scheme piramidale cu bitcoin a fost deportat! Daune de 33 de milioane de dolari

Biroul de imigrație din Filipine a ordonat deportarea unui cetățean sud-coreean urmărit în Coreea de Sud pentru implicarea sa într-o schemă piramidală cu bitcoin.

Go Yongsung din Coreea de Sud a fost arestat în orașul Las Pinas. Un mandat a fost deja emis de un tribunal districtual din Coreea de Sud pentru arestarea sa înainte de capturarea acestuia, potrivit unui cotidian din Manila.

Pe baza documentelor obținute de la autorități, Go și alți complici au fraudat sud-coreenii de peste 33 de milioane de dolari, promițând profituri uriașe în urma investițiilor din perioada decembrie 2015 și iunie 2016. Potrivit autorităților Go, în vârstă de 48 de ani, a declanșat schema frauduloasă în Pasay City.

Citește și: UNIVERSITATEA YALE INVESTEȘTE ÎN CRYPTO MONEDE

În afară de cetățenii sud-coreeni, Biroul de imigrație al Filipinilor a deținut și un alt fugar al justiției, un cetățean chinez. Lian Lilong este, de asemenea, deportat pentru infracțiuni economice nespecificate.

Alte scheme piramidale descoperite de autorități

În Coreea de Sud au fost descoperite câteva scheme piramidale cu bitcoin. În luna aprilie a acestui an, de exemplu, două persoane au fost amendate cu milioane de dolari de către o instanță din Coreea de Sud pentru crearea unui astfel de sistem și câștigul fraudulos a aproximativ 24 milioane USD.

Anul trecut, în noiembrie, șapte sud-coreeni au fost, de asemenea, arestați în provincia Jeonbuk pentru o schemă de ponzi care a generat aproximativ o fraudă de 38 milioane USD. La fel ca și în cazul celor mai multe scheme piramidale cu bitcoin din întreaga lume, înșelătoria pe care o garantau cei șapte operatori era că promiteau investitorilor un randament garantat de până la 200%.

Schema piramidală a început să funcționeze în ianuarie 2016 și a vizat, în principal, investitorii de vârstă mijlocie. Potrivit poliției, aproape 4.000 de investitori și-au pierdut banii pentru fraudă.