Filipine reglementează schimburile de crypto monede ca platforme de tranzacționare

Șeful Comisiei pentru Valorile Mobiliare și de burse din Filipine (SEC) vizează proiectele de norme pentru schimburile interne de crypto monede cu numai câteva săptămâni înainte de finalizarea reglementărilor în cursul acestui an.

Schimburile de crypto monede din Filipine ar putea funcționa, în curând, ca platforme de tranzacționare reglementate, deoarece autoritățile vizează în mod proactiv să protejeze atât investitorii, cât și să permită unui ecosistem inclusiv pentru crypto monede să înflorească în țară.

Citat de BusinessWorld, comisarul SEC, Ephyro Luis B.Amatong, a declarat: “Vom pune un proiect de regulă pentru schimburile valutare, sperăm undeva în prima jumătate a lunii septembrie.” Oficialul a vorbit reporterilor după o întâlnire când a dezvăluit că autoritatea se află în discuții cu Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP) – banca centrală a țării – pentru supravegherea comună asupra industriei interne de crypto.

“Am discutat deja problema cu BSP, deoarece BSP este de asemenea interesat și suntem, de asemenea, interesați”, a spus șeful SEC, citat de Manila Times. “Discuția … [implică] o supraveghere comună în cooperare cu VCE angajate în tranzacționare.”

Citește și:  BINANCE, UNUL DINTRE CELE MAI MARI EXCHANGE-URI DE CRYPTO MONEDE, LANSEAZĂ UN INCUBATOR DE AFACERI

După cum a raportat CCN în februarie 2017, Filipine a fost printre primele țări din lume care au implementat orientări formale pentru schimburile de crypto monede. În acel moment, BSP a subliniat orientările obligatorii de operare pentru operatorii în care schimburile certificate au fost recunoscute ca firme de remitențe și de transfer de bani.

Banca centrală din Filipine a emis deja linii directoare pentru schimburile de crypto monede în țară. “Vedem nevoia de a le reglementa ca platforme de tranzacționare”, a declarat Amatong săptămâna trecută.

Atunci când tranzacțiile crypto sunt reglementate ca platforme de tranzacționare, comercianții crypto și investitorii vor primi o protecție mai mare a activelor lor. În plus, companiile noi și companiile vor putea, de asemenea, să obțină finanțări prin ofertele inițiale de monede (ICO), o formă radicală de strângere de fonduri prin intermediul crypto monedelor.

SEC este în curs de finalizare a regulilor ICO și crowdfunding săptămâna viitoare, în care companiile care încearcă să desfășoare organizații internaționale de tip start-up vor fi obligate să se înregistreze ca o corporație. Emitenții de ICO  din străinătate vor avea nevoie, de asemenea, de mandat pentru de a înființa o filială în Filipine.

Spre deosebire de omologii săi la nivel mondial, banca centrală din Filipine a adoptat o poziție favorabilă – chiar încurajatoare – a crypto monedelor ca Bitcoin. Într-un interviu televizat, în octombrie 2016, directorul adjunct al BSP, Melchor Plabasan, a anunțat orientările băncii centrale ca o “reglementare de pionierat” pentru sectorul crypto monedelor, ca fiind printre primele din lume.

Oficialul băncii centrale a adăugat: “Dacă doriți ceva care este rapid, aproape în timp real și convenabil, atunci există avantajul de a utiliza valute virtuale, cum ar fi bitcoin”.