Filipine va reglementa tranzacțiile cu crypto monede și a ICO

Comisia de Valori Mobiliare și de burse (SEC) din Filipine a anunțat, luni, că va elabora câteva reguli care să reglementeze tranzacțiile cu crypto monede. Scopul principal este acela de a proteja investitorii și a reduce riscul de fraudă.

Reglementarea, care va acoperi eliberarea și înregistrarea crypto monedelor, va fi finalizată în acest an, a declarat Emilio Aquino, comisarul SEC responsabil cu protecția investitorilor, notează Reuters. Aquino a declarat, luni, într-o conferință de presă: “Vrem să ne facem propriul set de reglementări. Trebuie multă atenție la modul în care investitorii din acest nou domeniu sunt protejați”.

Citește și: CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

Aquino a mai spus că reglementările urmează să fie finalizate în acest an și vor include emiterea și înregistrarea crypto monedelor. Se preconizează includerea în regulament a normelor privind securitatea informatică a pieței de crypto monedelor, a cunoștințelor financiare și a eligibilității investitorilor. “Din păcate, au fost multe cazuri în care promotorii ICO dispar. Nu vrem ca acest lucru să se întâmple aici”, a declarat Aquino. Postul local Philstar Global a sugerat, de asemenea, că ICO-urile ar putea fi nevoite să se înregistreze la SEC deoarece consideră crypto monedele ca titluri.

Citește și: MINISTERUL FINANȚELOR DIN RUSIA LEGALIZEAZĂ TRANZACȚIILE CU CRYPTO MONEDE! REACȚIA BĂNCII CENTRALE

La începutul acestei luni, SEC a avertizat publicul să ia măsurile de precauție necesare în relațiile cu ICO și, de asemenea, a formulat o ordonanță de încetare și de respingere împotriva a patru societăți și a unui operator ICO citând regulamentele privind înregistrarea valorilor mobiliare.