Filme 2014: 12 Years as a Slave, un film emotionant despre lupta pentru supravietuire! VIDEO

“12 Years as a Slave” (12 ani de sclavie) este un film de exceptie nominalizat la Globurile de Aur 2014 si cu sanse reale la premiile Oscar 2014. Inspirat din povestea adevarata a unui barbat care lupta pentru supravietuire si libertate, 12 Years a Slave este un film cu o distributie de exceptie, pe care nu-l veti uita prea usor.

Filmul “12 Years as a Slave” are parte de o distributie impresionanta: Michael Fassbender, Chiwetel Ejiofor, Benedict Cumberbatch, Brad Pitt, Paul Giamatti, Quvenzhane Wallis, Sarah Paulson, Paul Dano. Filmul este regizat de Steve McQueen, cunoscut pentru dramale Shame si Hunger, ambele cu Michael Fassbender in rol principal.

Actiunea filmului se desfasoara intr-o perioada in care culoarea pielii stabileste valoarea umana. Drama Twelve Years a Slave este bazata pe romanul autobiografic al lui Solomon Northup. Solomon este un om de culoare educat, cu familie, care a locuit in New York, in 1853. Acesta este abordat intr-o zi de doi barbati, care ii ofera o slujba in Washington, dar cand Solomon apare pentru a incepe munca, acesta este rapit si fortat sa devina sclav pentru urmatorii 10 ani.

Trecand prin momente de o cruzime insuportabila, dar si prin clipe neasteptate de blandete, pentru Solomon nepretuite raman viata si demnitatea sa. In cei 12 ani de sclavie, definitorie pentru destinul sau va fi doar intalnirea cu un abolitionist canadian, rol interpretat de Brad Pitt.

Michael Fassbender va juca rolul lui Edwin Epps, stapanul de sclavi care timp de 12 ani, i-a marcat fizic si psihic viata lui Solomon. 

12 Years a Slave
Regie: Steve McQueen
Distributie: Chiwetel Ejiofor, Michael K. Williams, Michael Fassbender

Filmul “12 Years a Slave” a fost nominalizat la cea de-a 71-a editie a Globurilor de Aur la categoria „cel mai bun film dramatic”.