Filme 2014: The Wolf of Wall Street, cel mai lung film al lui Scorsese, a batut recordul la injuraturi! VIDEO

The Wolf of Wall Street (Lupul de pe Wall Street) este un film regizat de Martin Scorsese, care a facut deja valuri in lumea cinematografiei. Este cea mai lunga productie a lui Martin Scorsese, dar si una dintre cele mai criticate, mai ales datorita limbajului.

Nominalizat la Globurile de Aur 2014 pentru cel mai bun film de comedie sau musical, potrivit site-ului oficial al evenimentului, filmul The Wolf of Wall Street figureaza si pe lista nominalizarilor la categoria “cel mai bun scenariu adaptat” la premiile Sindicatului scenaristilor americani

Filmul lui Scorsese ocupa, la inceputul lunii ianuarie 2014, locul patru in box-office-ul american, cu incasari de 13,4 milioane de dolari si va fi lansat in Romania in data de 10 ianuarie 2014. Productia ii are in distributie pe Leonardo DiCaprio, Matthew McConaughey, Margot Robbie, Jonah Hill sau pe Jon Favreau.

The Wolf of Wall Street, filmul in care apare cel mai des o populara injuratura americana

Dupa ce o seama de critici si jurnalisti au spus ca filmul lui Martin Scorsese incurajeaza comportamentul decadent si glorifica modul ilegal de obtinere al averii, iata ca The Wolf of Wall Street se remarca printr-o noua descriere: filmul in care se foloseste cel mai des populara injuratura americana, „fuck”.

Potrivit Variety.com, cuvantul se aude de 506 ori in cele 180 de minute ale peliculei, intrecand un record detinut pana acum de filmul lui Spike Lee din 1999, Summer of Sam, unde „the f-word” apare in 142 de randuri.

Cei de la FilmSchoolRejects au descoperit totusi o alta pelicula, Gutterballs, unde vulgara expresie apare chiar de mai multe ori: 625 de mentiuni ale cuvantului exista in aceast horror canadian. Insa recordul absolut este detinut de un documentar din 2005 ce foloseste cuvantul de 857 de ori in 93 de minute. Mai mult, injuratura da chiar titlul productiei. 

The Wolf of Wall Street (2013) – Lupul de pe Wall Street

Regia: Martin Scorsese
Cu: Leonardo DiCaprio, Matthew McConaughey, Margot Robbie, Jonah Hill, Jon Favreau
Gen film: Biografic, Comedie, Crima
Data lansare (SUA): 25 Decembrie 2013
Data lansare (Romania): 10 Ianuarie 2014
Perioda filmare: 25 August 2012 – 12 Ianuarie 2013

“The Wolf of Wall Street” se inspira din cartea de memorii omonima a magnatului si fostului puscarias Jordan Belfort, care castiga mii de dolari pe minut in timpul zilei si cheltuia sume imense de bani in timpul noptii cu aceeasi viteza uluitoare cu care le si obtinea, cumparand droguri si favoruri sexuale, participand la petreceri salbatice sau calatorind in jurul lumii.

Poreclit “Lupul de pe Wall Street” si “Regele”, genialul Jordan Belfort a devenit milionar inainte de a implini 26 de ani, dar lacomia fara limite si setea de putere l-au determinat sa se intinda mai mult decat ii era plapuma si sa se implice in afaceri ilegale, trimitandu-l in spatele gratiilor intr-o inchisoare federala, sub acuzatia de frauda si spalare de bani.

Vezi aici unul dintre cele mai emotionante filme ale anului 2014