Filmele cu femei în rolurile principale fac mai mulți bani decât cele cu bărbați – Studiu

Un studiu realizat recent de Creative Artists Agency și Shift7 demonstrează că filmele care au femei în rolurile principale mențin pe linia de plutire piața de film de la Hollywood și fac mai mulți bani decât cele cu bărbați. Pe scurt, filmele cu protagoniste le bat pe cele cu protagoniști la toate nivelurile bugetare.

Studiul a compilat datele de la box office a 350 de filme cu cele mai mari încasări din 2014 până în 2017. În cadrul cercetării, toate cele 350 de producții au fost analizate după cinci categorii, în funcție de bugetul necesar producției și profitul de după premieră oficială.

Cele mai mari diferențe la încasări au apărut între cele mai profitabile filme, adică cele care au făcut peste 100 de milioane de dolari – Wonder Woman, Beauty and the Beast, Rogue One, The Force Awakens și The Last Jedi.

În studiu s-a ținut cont și de testul Bechdel. Filmele care trec acest test au o femeie protagonist care vorbește cu cel puțin încă o altă femeie despre altceva decât un bărbat. Raportul a constatat că, începând cu 2012, toate filmele care trec peste 1 miliard de dolari la box office-ul global au trecut testul Bechdel. Poate părea puțin, dar este un progres având în vedere că o mulțime de alte lung-metraje populare nu reușesc să îndeplinească această condiție simplă.

Citeste si: A FOST VOTAT CEL MAI PROST FILM DIN ISTORIE. PRODUCȚIA CONSIDERATĂ MAI SLABĂ DECÂT TWILIGHT

Surprinși de datele studiului? Ei bine, faptul că femeile sunt esențiale pentru box-office a mai fost subiliniat într-un studiu anterior. În 2015, Kate Hagen a arătat că lung-metrajele cu protagoniste cărora li s-a acordat cel puțin un buget de 1 milion de dolari, eliberate după 1 ianuarie 2000, au depășit la încasări totalitatea filmelor de sex masculin.

Așadar, cu toate că există voci critice care acuză Hollywood-ul că încearcă doar să fie corect când face tot mai multe filme cu personaje principale feminine, numerele nu mint: când femeile sunt protagoniste, mai mulți oameni merg la cinema.

Sursa foto: billboard

Sursa traducere: filmnow.ro