FILMUL “COMOARA” de CORNELIU PORUMBOIU a primit PREMIUL UN CERTAIN TALENT la CANNES

FILMUL “COMOARA”, in regia lui CORNELIU PORUMBOIU, a castigat sambata seara PREMIUL UN CERTAIN TALENT la Festivalul International de Film de la CANNES, anunta site-ul festivalului.

Juriul care a stabilit castigatorii editiei din acest an la sectiunea Un Certain Regard a fost prezidat de Isabella Rossellini si i-a mai avut in componenta pe Haifaa al-Mansour (regizor — Arabia Saudita), Panos H. Koutras (regizor — Grecia), Nadine Labaki (regizoare si actrita — Liban) si Tahar Rahim (actor — Franta).

Citeste si: RADU JUDE, prima DECLARATIE despre PREMIUL castigat la Berlin

PREMIUL UN CERTAIN REGARD a fost acordat filmului “Hrutar” (“Rams”) regia Grimur Hakonarson, Premiul Juriului a revenit peliculei “Zvizdan” (“The High Sun”) regia Dalibor Matanic, distinctia pentru Cel mai bun regizor a fost castigata de Kiyoshi Kurosava pentru “Kishibe no tabi” (“Journey to the Shore”), in timp ce Promising future prize a fost acordat ex aequo productiilor “Masaan” — regia Neeraj Ghaywan si “Nahid” — regia Ida Panahandeh.

Citeste si: Andreea Esca a stralucit pe covorul rosu de la Cannes – iata ce decolteu generos a avut

“Comoara” de CORNELIU PORUMBOIU spune povestea a doi barbati care trec printr-o multime de intamplari surprinzatoare in incercarea lor de a descoperi o comoara. Din distributie fac parte Toma Cuzin, Adrian Purcarescu si Corneliu Cozmei.

Festivalul de Film de la CANNES — editia 68 a inceput pe 13 mai si se va incheia duminica.
Sursa foto: hotnews.ro