Filmul Pozitia Copilului, apreciat de Financial Times

Filmul “Pozitia copilului”, regizat de Calin Peter Netzer, este laudat in presa straina. Jurnalistii de la Financial Times descriu filmul, care dealtfel a castigat Ursul de Aur la Berlin, drept “definitia cinematografiei romanesti de buna calitate”.

Regizorul Calin Peter Netzer, se arata in cronica, reuseste sa dea peliculei un pozitivism ironic. In povestea sa, Cornelia face toate miscarile: vorbeste cu soferul masinii cu care fiul sau s-a tamponat, incearca sa cumpere tacerea, apoi angajeaza avocati si il manipuleaza pe Barbu, impingandu-l spre familia aflata in doliu, pe care incearca sa o imbuneze cu scuze umile.

In materialul lui Nigel Andrew este remarcat si jocul actoricesc “minunat”, insa este ovationat si Adrei Butica, cameramanul din “Moartea Domnului Lazarescu”, care a reusit sa filmeze pelicula precum “un cosmar in timpul zilei”.

Avandu-i in distributie, pe langa Luminita Gheorghiu, si pe Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu sau Ilinca Goia, filmul a castigat prestigiosul premiu Ursul de Aur, la cea de-a 63-a editie a Festivalului de Film de la Berlin, din luna februarie.

Filmul “Pozitia copilului” a fost desemnat sa reprezinte Romania la premiile Oscar din martie 2014.