FINALA CUPA ROMANEI 2017: Astra Giurgiu v FC Voluntari 4-6 dld (1-1, 3-5) / Ilfovenii s-au impus la penalty-uri

FINALA CUPA ROMANEI 2017. Sambata seara va avea loc, la Ploiesti – pe “Ilie Oana”, finala cu numarul 79 a Cupei Romaniei la fotbal, meci in care se vor intalni Astra Giurgiu (fosta campioana din Liga 1) si FC Voluntari (marea surpriza a competitiei). Meciul va incepe la ora 20:45, urmand sa fie in direct pe Digisport, Dolcesport si Sport.ro.

UPDATEFC Voluntari a castigat in premiera Cupa Romaniei la fotbal, dupa ce a trecut, scor 6-4, dupa loviturile de departajare, de Astra Giurgiu. Finala competitiei a avut loc pe stadionul “Ilie Oana” din Ploiesti. Dupa 120 de minute, scorul a fost egal, 1-1. 

In timpul regulamentar au marcat Ionita (36′), respectiv Marinescu (83′ din penalti) pentru FC Voluntari. 

La loviturile de departajare, pentru FC Voluntari au marcat Ad. Balan, Marinescu, Vodut, Ivanovici si C. Achim. Pentru Astra Giurgiu au inscris Fabricio, Sapunaru si Seto, iar Al. Stan a ratat.

Echipe: 

FC Voluntari: Balauru – Maftei, Balaur, Cazan (C. Achim ’63), Acsinte – Novac (Vodut ’76), C. Lazar – Capatana, Marinescu, Popadiuc (Ivanovici ’46) – Ad. Balan. Antrenor: Claudiu Niculescu.

Astra Giurgiu:
 Lung – Al. Stan, Sapunaru, Fabricio, Junior Morais – Seto, Lovin (Pitian ’79) – Al. Ionita, Budescu, Teixeira (Nicoara ’62) – S. Bus (Florea ’75). Antrenor: Marius Sumudica.

Cartonase galbene: Capatana ’49, Ivanovici ’52, C. Lazar ’80, Ad. Balan ‘114 / S. Bus ’63, Sapunaru ’88, Al. Stan ‘106.

STIRE INITIALA

FINALA CUPA ROMANEI 2017. Astra Giurgiu are in palmares o Cupa a Romaniei, cucerita in 2014, cand a invins-o pe Steaua la loviturile de departajare (4-2), pe Arena Nationala. FC Voluntari este in premiera in finala competitiei, echipa ilfoveana neavand sanse de a juca in cupele europene chiar daca ar cuceri trofeul, deoarece nu a depus cerere pentru licenta UEFA, informeaza Agerpres.

FINALA CUPA ROMANEI 2017. Astra Giurgiu, care se afla la finalul unui ciclu, iar dupa acest meci o multime de jucatori si staff-ul tehnic se vor desparti de club, a ajuns in finala dupa ce a trecut pe rand de Nuova Mama Mia Becicherecu Mic (1-0), de Luceafarul Oradea (3-1), de FC Viitorul Constanta (3-1) si de ACS Poli Timisoara (4-1 si 3-0). FC Voluntari, care a scapat de emotiile retrogradarii din prima liga, le-a eliminat in drumul catre finala pe Academica Clinceni (5-1), ASA Targu Mures (3-0), CS Mioveni (2-1) si CS Universitatea Craiova (1-0 si 0-0).

FINALA CUPA ROMANEI 2017. Finala va fi arbitrata de Istvan Kovacs (Carei), arbitri asistenti vor fi Vasile Marinescu si Mircea Mihail Grigoriu, in timp ce arbitru de rezerva a fost desemnat Alexandru Tudor (toti trei din Bucuresti). Observator pentru arbitri a fost delegat Nicolae Grigorescu (Timisoara). Istvan Kovacs a arbitrat de cinci ori Astra in acest sezon, iar pe FC Voluntari de doua ori. Arbitrul satmarean a condus un meci intre FC Voluntari si Astra (1-2), pe 16 august 2015, pe stadionul Dinamo.

FINALA CUPA ROMANEI 2017. Meciul de pe ”Ilie Oana” va fi precedat de finala Cupei Romaniei Under-19, dintre UTA Batrana Doamna Arad si FC Viitorul (17,00). Steaua este echipa cu cele mai multe Cupe ale Romaniei castigate, 22, urmata de Dinamo si Rapid, cate 13, Universitatea Craiova, 6, samd.

ASTRA GIURGIU v FC VOLUNTARI (echipe probabile):
ASTRA GIURGIU: S. Lung jr. – Al. Stan, Sapunaru, Fabricio, Junior Morais – Lovin, Seto – Al. Ionita, Budescu, Filipe Teixeira – D. Niculae. Antrenor: Marius Sumudica.
Rezerve: P. Iliev, Geraldo Alves, Boubacar, Balaure, Nicoara, S. Bus, D. Florea.
FC VOLUNTARI: D. Balauru – Maftei, I. Balaur, Cazan, Acsinte – C. Lazar, Novac – Capatana, L. Marinescu, Popadiuc – Ad. Balan. Antrenor: Claudiu Niculescu.
Rezerve: Bornescu, C. Achim, Spahija, G. Deac, Ivanovici, Curelea, Vodut

Sursa foto: sport.ro