FINALA CUPA ROMANIEI: ASTRA, la primul trofeu din istorie!

ASTRA GIURGIU este noua detinatoare a CUPEI ROMANIEI! Vicecampionii si-au adjudecat trofeul dupa un meci MEMORABIL jucat in compania campioanei STEAUA BUCURESTI. A fost 4-2, dupa loviturile de departajare.

FINALA CUPEI ROMANIEI de anul acesta a avut de toate. Atmosfera senzationala in tribune, incrancenare, dramatism, ritm excelent de joc si eliminari. Doar golurile au lipsit in cele 120 minute cat s-a jucat fotbal.

In prima repriza, ocaziile au lipsit de la cele doua porti, desi ritmul a fost foarte bun.

Vezi, aici, intreaga desfasurare a partidei

In partea secunda, Steaua a primit lovitura tocmai de la jucatorul de la care astepta o minune. Sanmartean si-a pierdut capul, a intrat cu talpa pe tibia lui Budescu si a fost eliminat!(53)

Cu un om in minus, campionii au rezistat rezonabil, desi Astra a avut trei mari ocazii de a inscrie. Prima: Yoda s-a distrat cu apararea adversa, a tras, dar Tatarusanu a retinut in doi timpi! (67)

La doar un minut distanta, Budescu a patruns in careu, a tras tare, dar s-a lovit de barajul unui Tatarusanu in zi mare.

Citeste si: GICA HAGI asa cum nu l-ai vazut in viata ta! VIDEO FABULOS

Cu un sfert de ora inainte de final, nou intratul Alibec l-a intins serios pe Tatarusanu cu un sut tare din marginea careului(76).

Si totusi, Steaua putea fi marea castigatoare, daca in minutul 85, Keseru cadra bomba de la 40 metri trimisa din lovitura libera. Nu a fost sa fie, asa ca s-a intrat in prelungiri, acolo unde tot Astra a inceput mai bine.

Cristescu a mai prins un sut excelent. Si de aceasta data, s-a opus miraculos Super Tata.(94)

In minutul 97, s-a restabilit echilibrul pe teren. Alibec a vazut rosu in fata ochilor, dupa o intrare dura la Varela.

Ultima mare ocazie a prelungirilor i-a apartinut Stelei. Piovaccari a driblat scurt in careu, a sutat, insa Lung a scos de sub bara.

La loviturile de departajare, nervii mai tari s-au aflat in tabara Astrei. Varela si Pintilii au ratat pentru campioni, doar Cristescu pentru Astra si asa s-a scris istoria!

Steaua-Astra s-a incheiat 2-4, iar vicecampionii Romaniei cuceresc primul trofeu din istoria lor.

Sursa foto: digisport.ro