FINALA CUPA ROMANIEI: STEAUA a castigat TROFEUL, dupa 3-0 cu UNIVERSITATEA CLUJ

STEAUA a cucerit CUPA ROMANIEI-TIMISOREANA la fotbal, duminica seara, pe Arena Nationala din Capitala, 3-0 (1-0) in finala cu UNIVERSITATEA CLUJ, si a reusit o tripla istorica in acest sezon, dupa ce a castigat titlul de campioana si Cupa Ligii.

Pentru STEAUA este primul event reusit dupa 1997, “ros-albastrii: trecandu-si in palmares a 22-a CUPA A ROMANIEI.

STEAUA s-a impus prin golurile marcate de ADRIAN POPA (‘9, ‘53), desemnat la final omul meciului, si de RAUL RUSESCU (‘48), in fata unei echipe care va juca in liga a doua in sezonul viitor. “U” Cluj are in palmares o singura CUPA A ROMANIEI, adjudecata in 1965, dar mai jucase alte trei finale, in 1934, 1942 si 1949, cand a pierdut cu 1-2 in fata echipei CSCA Bucuresti (actuala Steaua).

Finala a inceput cu o… intrerupere, arbitrul Alexandru Tudor oprind jocul in chiar primul minut de joc (pentru aproximativ trei minute), din cauza tortelor aruncate de fanii ardeleni la poarta lui Nita.

STEAUA a deschis scorul in minutul 9, cand Stanciu a trimis o minge inapoi, iar ADI POPA a reluat in plasa de la aproximativ 11 metri.

STEAUA a controlat jocul in prima repriza, dar nu a fortat, nu a avut ocazii clare de gol. Rusescu (‘16) si Stanciu (‘41) au tras suturi la poarta lui Veselovsky, fara sorti de izbanda. “U” a fost aproape de gol in minutul 31, cand Varela a respins in extremis din fata portii, dupa un corner al clujenilor.

In repriza secunda, STEAUA a incheiat conturile in primele zece minute, dupa ce Rusescu a trimis in plasa centrarea lui Popa (‘48), iar apoi “septarul” stelist a inscris cu un sut din afara careului (‘53).

Citeste si: FINALA CUPA ROMANIEI: UNIVERSITATEA CLUJ – STEAUA 0-3 LIVE TEXT MONDO NEWS / Ros-albastrii castiga si fac TRIPLA ISTORICA

UNIVERSITATEA CLUJ a cautat un gol de onoare, dar Neag a reluat pe langa poarta (‘61), dupa o centrare a lui Nuno Viveiros.

Pana la final, STEAUA a ratat prin Chipciu (‘81) si Stanciu (‘90+2), iar Mengolo a irosit ultima ocazie a meciului (‘90+2).

Pentru antrenorul COSTEL GALCA a fost ultimul sau meci la STEAUA, la capatul unui (singur) sezon in care a reusit sa castige trei trofee.

Palmaresul intern al Stelei cuprinde acum 26 de titluri de campioana a, sase Supercupe ale Romaniei si o Cupa a Ligii.

Citeste si: FINALA CUPEI LIGII: STEAUA – PANDURII TG JIU, scor 3-0

Premierea stelistilor a fost efectuata de secretarul general al Federatiei Romane de Fotbal, Gheorghe Chivorchian, si de presedintele FRF, RAZVAN BURLEANU.

Au evoluat echipele:

UNIVERSITATEA CLUJ: 33. Robert Veselovsky — 13. Raul Ciupe (capitan), 4. Dino Skvorc, 24. Cristian Munteanu, 18. Ionut Neag, 17. Petar Jovanovic (31. Narcisse Bambara, 56) — 11. Pablo Ceppelini (16. Nuno Viveiros, 46), 30. Andrei Lungu, 27. Lorant Kovacs (10. Vasilica Cristocea, 67) — 28. Justin Mengolo, 7. Vlad Morar. Antrenor: Adrian Falub.

Rezerve neutilizate: 21. Emilian Dolha — 9. Valentin Lemnaru, 20. Andreas Calcan, 5. Daniel Martins.

STEAUA: 1. Florin Nita — 6. Paul Papp (2. Cornel Rapa, 69), 5. Srgian Luchin, 33. Fernando Varela (30. Gabriel Tamas, 77), 16. Guilherme — 21. Nicandro Breeveld, 26. Ionut Neagu (9. Gabriel Iancu, 65) — 77. Adrian Popa, 12. Nicolae Stanciu, 7. Alexandru Chipciu (capitan) — 25. Raul Rusescu. Antrenor: Constantin Galca.

Rezerve neutilizate: 95. Valentin Cojocaru — 13. Alin Tosca, 14. Iasmin Latovlevici, 29. George Tucudean.

Sursa foto: prosport.ro