FINALA CUPA ROMANIEI: UNIVERSITATEA CLUJ – STEAUA 0-3 (0-1) LIVE TEXT / Ros-albastrii castiga si fac TRIPLA ISTORICA

Echipele FC UNIVERSITATEA CLUJ si FC STEAUA BUCURESTI isi vor disputa in duminica seara, pe Arena Naționala, de la ora 21.00, trofeul Cupa Romaniei.

Min. 90: Fluier final. Meciul UNIVERSITATEA CLUJ – STEAUA s-a incheiat cu scorul 0-3.

Min. 80: Chipciu incearca sa isi vada si el numele pe tabela, dar sutul sau de la marginea careului este scos de Veselovsky.

Min. 76: Ultima schimbare la Steaua. Iese Varela si intra Gabi Tamas.

Min. 71: Galben pentru Luchin.

Min. 70: Gol al Stelei anulat, pe motiv de offside. Iancu punctase pentru un 4-0.

Min. 68: A doua schimbare la Steaua, iese Papp, intra Rapa.

Min. 66: Ultima schimbare la “U” Cluj, iese Kovacs, intra Cristocea.

Min. 64: Prima schimbare la Steaua, iese Neagu, intra Iancu.

Min. 61: Reluare periculoasa a lui Neag din plin careu, dupa un corner, lovitura sa de cap se duce alaturi.

Min. 56: Iese acelasi Jovanovici, intra Bambara, la “U” Cluj.

Min. 55: Cartonas galben pentru Jovanovici.

Min. 52: Adi Popa a marcat din nou pentru Steaua printr-un sut excelent de la distanta. Mingea a lovit din nou bara.

Min. 47: Rusescu a marcat pentru Steaua chiar la inceputul celei de-a doua reprize. Adi Popa a pasat senzational pe jos in plin careu, Rusescu era acolo, a sutat in plin si a marcat.

Repriza a doua a inceput.

Min. 46: Pauza.

Min. 45: Lovitura libera ce putea fi periculoasa, batuta de Stanciu, dar prinde usor Veselovsky.

Min. 40: Sut de la distanta Stanciu, prinde in doi timpi Veselovsky.

Min. 35: Guilherme incearca sa traga de la distanta, mingea zboara mult peste bara.

Min. 33: Rusescu putea face 2-0, a intrat in careu impetuos, dupa o pasa excelenta primita de la Chipciu, dar a vrut sa mai faca un dribling si a pierdut mingea.

Min. 30: Ocazie mare “U” Cluj. La un corner la care Nita nu a iesit, Munteanu putea impinge mingea in plasa, pentru a egala la 1. Steaua scapa de inca un moment de presiune la poarta sa.

Min. 26: Din nou greseli in defensiva Stelei, de care “U” Cluj poate profita. Un nou sut de la distanta blocat insa si scorul ramane neschimbat.

Min. 23: Primul cartonas galben il primeste Skvorc de la cluj.

Min. 20: Mare greseala face Varela, care il pune pe Mengolo in situatia de unu la unu cu Nita, pana la urma acesta prinde, dupa un duel viguros, umar la umar intre fundasul stelist si clujean.

Min. 14: Sut de la distanta Rusescu din lovitura libera, prinde usor Veselovsky.

Min. 12: Neagu a gresit o minge ce putea fi foarte periculoasa pentru colegii sai, sutul atacantului clujean din fata careului s-a lovit insa de un fundas stelist.

Min. 9: STEAUA conduce cu 1-0 dupa un gol excelent marcat de Adi Popa. Pasa in spate in plin careu primita de la Stanciu, sut din prima, balonul a lovit si bara.

Min. 4: Meciul a fost reluat.

Min. 2: Meciul este intrerupt, careul lui Nita este bombardat cu petarde si torte. Nita iese din careu pentru a se proteja. Momentan nu se poate juca.

UPDATE 21.02: Meciul a inceput.

UPDATE 20.48: Meciul legendelor a animat atmosfera de pe stadion. In tribune sunt 40.000 de spectatori. Echipa legendelor a invins selectionata suporterilor cu scorul de 3-0 (2-0). ”Legendele” s-au impus prin golurile marcate de ADRIAN ILIE (doua) si ILIE BALACI (penalty).

UPDATE 20.37: Au fost anuntate ECHIPELE DE START la meciul dintre UNIVERSITATEA CLUJ si STEAUA.

STEAUA: Nita – Papp, Luchin, Varela, Guilherme – Breeveld, Neagu – Popa, Stanciu, Chipciu (cpt) – Rusescu.

Rezerve: Cojocaru – Rapa, Iancu, Tosca, Latovlevici, Tucudean, Tamas.

UNIVERSITATEA CLUJ: Veselovsky – Skvorc, C. Munteanu, Neag, Ciupe (cpt), Jovanovici – Ceppelini, Lungu, L. Kovacs – Mengolo, Morar.

Rezerve: Dolha – Lemnaru, Cristocea, Viveiros, Calcan, Martins, Bambara.

UPDATE 18.14: Echipamentele cu care cele doua formatii vor juca duminica seara in FINALA CUPEI ROMANIEI au fost prezentante pe Facebook.

Organizatorii au anuntat ca pentru meciul dintre UNIVERSITATEA CLUJ si STEAUA s-au vandut 30.000 de bilete. STEAUA nu va avea galerie la acest joc. Aripa dura a suporterilor nu este de acord cu FCSB si cu patronul acesteia, GIGI BECALI, care refuza sa negocieze cu Armata termenii unui nou contract.

Este ultimul meci oficial al sezonului, iar miza este diferita pentru cele doua formatii. Astfel, in timp ce ardelenii tintesc al doilea trofeu din istoria clubului, dupa o pauza de 50 de ani, stelistii au in plan TRIPLA, dupa ce au ”bifat” deja Cupa Ligii si titlul national.

Meciul FC UNIVERSITATEA CLUJ – STEAUA din FINALA CUPEI ROMANIEI va fi transmis de postul Pro TV si va putea fi urmarit in format LIVE TEXT pe MONDO NEWS.

UNIVERSITATEA CLUJ si STEAUA vin de pe pozitii opuse la FINALA CUPEI ROMANIEI. STEAUA a castigat joi campionatul, dupa etapa a 34-a a Ligii I, in timp ce UNIVERSITATEA CLUJ a retrogradat.

Atmosfera de pe Arena Nationala se anunta a fi una incendiara la meciul UNIVERSITATEA CLUJ – STEAUA, mai ales ca organizatorii mizeaza pe o asistenta de aproximativ 40.000 de spectatori. UNIVERSITATEA CLUJ va fi sustinuta pe stadion de 4.000 de suporteri, dar spera si la ajutorul fanilor lui Dinamo. In schimb, STEAUA va avea 35.000 de fani la FINALA CUPEI ROMANIEI.

Antrenorul echipei STEAUA, COSTEL GALCA, a declarat ca spera intr-o TRIPLA istorica, dupa ce echipa sa a castigat si Cupa Ligii. “Bucuria este enorma pentru titlu, dar acum trebuie sa ne concentram asupra acestui meci cu U CLUJ, care nu va fi unul usor. Plec cu capul sus de la Steaua, pentru ca am facut tot posibilul pentru ca echipa sa fie iar campioana si am realizat acest obiectiv. Multumesc clubului Steaua, multumesc patronului pentru ca mi-a dat posibilitatea sa antrenez o echipa mare. Le multumesc si jucatorilor pentru ca au avut puterea de a reveni si de a castiga. Ii multumesc si lui Meme Stoica pentru ca am vorbit de cateva ori si cu el, si lui Valeriu Argaseala, cu care am colaborat bine chiar daca nu am avut intotdeauna aceeasi idei”, a spus COSTEL GALCA inaintea meciului dintre UNIVERSITATEA CLUJ si STEAUA din FINALA CUPEI ROMANIEI.

Citeste si: CUPA ROMANIEI: Peste 600 de JANDARMI vor asigura ORDINEA PUBLICA la FINALA dintre FC UNIVERSITATEA CLUJ si FC STEAUA BUCURESTI

De partea cealalta, ADRIAN FALUB, antrenorul formatiei UNIVERSITATEA CLUJ, a declarat ca STEAUA este favorita in FINALA CUPEI ROMANIEI. “Suntem bucurosi ca jucam o finala de Cupa dupa 50 de ani. Va fi greu, suntem constienti de asta, pentru ca intalnim probabil cea mai buna echipa din campionat. Cu siguranta STEAUA pleaca favorita si va fi dificil pentru noi sa castigam la Bucuresti pe terenul ei. Dar o finala nu se joaca, se castiga si indiferent cat de mici sunt sansele noastre ne vom bate pentru ele. Mai ales ca acest trofeu ar putea schimba soarta lui U CLUJ, care traverseaza o perioada dificila”, a spus Adrian Falub despre meciul dintre UNIVERSITATEA CLUJ si STEAUA din FINALA CUPEI ROMANIEI.

ALEXANDRU TUDOR va conduce la centru FINALA CUPA ROMANIEI. El va fi ajutat la cele doua linii de Valentin Avram si Vladimir Urzica, in timp ce rezerva va fi Ciprian Dansa. Asistenti suplimentari vor fi George Gaman si Iulian Calin. Observatorii meciului UNIVERSITATEA CLUJ – STEAUA vor fi Cristian Nica, Octavian Goga si Aurel Ionescu.

STEAUA a jucat FINALA CUPEI ROMANIEI si in sezonul trecut, dar au fost invinsi de ASTRA GIURGIU. “Militarii” au triumfat ultima data in Cupa in 2011, la capatul unei finale cu DINAMO.

STEAUA este echipa care se mandreste cu cele mai multe trofee ale CUPEI ROMANIEI. Pana acum, “ros-albastrii” au castigat competitia de 21 de ori. Primul succes, cel din sezonul 1948-1949, a venit la capatul unei confruntari chiar cu UNIVERSITATEA CLUJ. La acea vreme, STEAUA se numea Clubul Sportiv Central al Armatei (CSCA), iar ardelenii jucau sub denumirea de Club Sportiv Universitatea (CSU).

Citeste si: CUPA ROMANIEI: Organizatorii au anuntat cine va ARBITRA FINALA dintre STEAUA si UNIVERSITATEA CLUJ

UNIVERSITATEA CLUJ a castigat FINALA CUPEI ROMANIEI din 1965 si le-a pierdut pe cele din 1934, 1942 si 1949.

Daca va castiga finala cu UNIVERSITATEA CLUJ, STEAUA va reusi primul event dupa 18 ani.

Trofeul CUPEI ROMANIEI are o inaltime de 60 de centimetri si cantareste 12 kilograme.

Accesul spectatorilor pe stadion se va face incepand cu ora 18.30 doar pe baza de bilete si invitatii. Accesul suporterilor echipei FC UNIVERSITATEA CLUJ se va face doar prin intrarea situata pe b-dul Pierre de Coubertin, iar intrarile din b-dul Basarabia si strada Maior Coravu vor fi rezervate suporterilor echipei FC STEAUA BUCURESTI.

Peste 600 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura ordinea la FINALA CUPEI ROMANIEI, ajutati de 500 de stewarzi in interiorul stadionului. De asemenea, la meci vor fi prezenti si peste 260 de politisti. 

UNIVERSITATEA CLUJ: Veselovsky – Ciupe, Neag, Skvorc, Jovanovic – A. Lungu, Cr. Munteanu – Nuno Viveiros, Ceppelini, Mengolo – Vl. Morar. Antrenor: Ad. Falub.

STEAUA: Nita – Rapa, Tamas, Varela, Tosca – Breeveld, I. Neagu – Ad. Popa, Stanciu, Chipciu – Tucudean. Antrenor: C. Galca.

Meciul va fi precedat de la ora 19.30 de o partida intre echipa legendelor si formatia suporterilor. In urma inscrierilor pe site si a preselectiilor regionale din Bucuresti, Craiova, Iasi si Timisoara, au fost alesi 32 de suporteri, care au intrat in cantonamentul din Buftea, sub indrumarea Antrenorilor de Legenda, Emeric Ienei si Mircea Radulescu.

Sambata seara, cele doua echipe de suporteri au disputat titlul de “Echipa Suporterilor” – cea care va juca alaturi de Echipa Legendelor in deschiderea finalei dintre UNIVERSITATEA CLUJ si STEAUA.

Echipa de Legenda: Bogdan Stelea/Helmuth Duckadam – Dan Petrescu/Nicolae Negrila, Miodrag Belodedici, Emil Sandoi, Nicolae Ungureanu – Tudorel Stoica – Ovidiu Sabau, Ilie Balaci, Iosif Rotariu – Adrian Ilie/Sorin Cartu – Ionel Danciulescu.

Sursa foto: sptfm.ro, sportnews.ro, prosport.ro