FINALA CUPEI LIGII: STEAUA – PANDURII TG JIU, scor 3-0

STEAUA BUCURESTI a cucerit Cupa Ligii Adeplast la fotbal, miercuri seara, dupa ce a invins-o in finala pe Pandurii Tg. Jiu cu scorul de 3-0 (1-0), pe Arena Nationala din Capitala.

”Ros-albastrii” s-au impus prin golurile marcate de Gabriel Iancu (3 — penalty), Alex Chipciu (54) si George tucudean (67).

Steaua ramane in cursa pentru o tripla istorica, dupa ce a luat Cupa Ligii putand cuceri si titlul de campioana si Cupa Romaniei, a carei finala o va disputa pe 31 mai, cu ”U” Cluj. Pandurii a pierdut lamentabil prima sa finala in competitiile interne.

Practic meciul a inceput de la 1-0 pentru stelisti, care au marcat dupa doar trei minute de joc, din penalty, dupa ce Breeveld a fost faultat in careu de Ungurusan in momentul sutului.

Steaua a cedat apoi terenul si gorjenii au avut cateva actiuni destul de bune, in special prin Nicoara, insa extrema stanga a tras in prima instanta in plasa laterala (19), iar apoi mingea expediata de el a fost respinsa de Nita.

Steaua s-a multumit sa faca un joc de asteptare, care nu i-a adus prea multe sanse, insa, iar de partea cealalta Pandurii a incercat sa construiasca, a avut mai multe faze fixe la poarta lui Nita, insa fara nicio realizare.

Steaua isi putea majora avantajul inca din primul minut al reprizei secunde, cand tucudean a reluat putin pe langa poarta mingea centrata de Adi Popa, abia intrat pe teren. Apoi, Chipciu a fost blocat in doua randuri de portarul Mingote (47). Steaua a continuat forcingul si tucudean a ratat din nou golul din doar 6 metri, la centrarea lui Chipciu (48).

Pandurii a replicat imediat si Momcilovic a ratat o situatie uriasa (51), reluand cu capul peste poarta din doar 4 metri.

Steaua a marcat al doilea gol prin Alex Chipciu (54), care a sutat de la circa 11 metri sub transversala, dupa o minge intoarsa de Popa.

Echipa lui Galca a transat definitiv soarta partidei in minutul 67, cand Chipciu a profitat de o eroare a lui Vasiljevic, a ramas singur cu portarul si l-a servit perfect pe ghinionistul tucudean, care si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor.

Pandurii a terminat meciul in zece oameni, dupa ce Eric s-a accidentat (81) la doar trei minute de la intrarea pe teren, intr-un duel cu Vilceanu, si nu a mai putut continua.

Steaua a fost aproape si de golul patru, dar Rusescu a trimis pe langa poarta din pozitie buna (87).

Steaua Bucuresti a alinit o echipa formata in cea mai mare parte din rezerve. Au fost titulari portarul Nita, fundasii Luchin, Tamas si Latovlevici, mijlocasii Neagu si Enceanu, iar pe banca de rezerve au luat loc, printre altii, Guilherme, Stanciu, Popa si Rusescu. Au lipsit din lot o serie de titulari precum Fernando Varela, Alin Tosca si Andrei Prepelita, iar Lucian Filip si Alexandru Bourceanu nu au fost nici pe banca de rezerve.

De partea cealalta, Pandurii a inceput in cea mai buna formula a sa in acest moment, din care a lipsit insa atacantul Mihai Roman, suspendat, si ex-stelistul Mihai Pintilii, pastrat pe banca de rezerve.

Inaintea meciului, al carui debut a fost amanat cu cateva minute pentru repararea unei plase, baritonul Iordache Basalic a intonat imnul Romaniei.

Pana in finala, Steaua a trecut de Rapid (2-1) in optimi, de CSMS Iasi (3-0) in sferturi si de Astra Giurgiu (3-0, 0-2) in semifinale.

Pandurii le-a eliminat pe Gaz Metan Medias (1-0, dupa prelungiri), pe Otelul Galati (2-0) si pe Dinamo (2-1, 3-1).

In campionat, Steaua a surclasat Pandurii cu 6-0 in tur, in Ghencea, iar gorjenii si-au luat revansa in retur cu scorul de 3-1.

Potrivit Ligii Profesioniste de Fotbal, cele 18 participante la editia 2014-2015 a Cupei Ligii Adeplast au fost recompensate cu bani astfel: fiecare echipa participanta a primit in faza I cate 10.000 de euro net (total premii 40.000 euro); participantele in faza optimilor de finala au fost fi rasplatite cu cate 20.000 de euro net (total premii 320.000 euro); cele opt echipe care au disputat faza sferturilor de finala au incasat cate 25.000 de euro net (total premii 200.000 euro), iar semifinalistele au fost recompensate cu cate 50.000 de euro net (total premii 200.000 euro). Fiecare finalista va incasa cate 70.000 de euro net (total 140.000 de euro), iar castigatoarea trofeului va mai primi 100.000 de euro.

Steaua Bucuresti — Pandurii Tg. Jiu 3-0 (1-0)

Au marcat: Gabriel Iancu (3 — penalty), Alex Chipciu (54), George tucudean (67).

Bucuresti, Arena Nationala: 15.560 spectatori

Cupa Ligii Adeplast — finala

Au evoluat echipele:

Pandurii: 80. Pedro Mingote Ribeiro — 18. Bogdan Ungurusan, 3. Andrei Cordos (20. Bogdan sandru, 19), 6. Nikola Vasiljevic, 4. Marko Momcilovic — 19. Paul Anton (capitan), 24. Filip Mrzljak (11. Eric de Oliveira, 78) — 20. Mihai Radut, 10. Dan Nistor, 26. Viorel Nicoara (7. Alin Buleica, 67) — 99. Deivydas Matulevicius. Antrenor: Edward Iordanescu.